De herinrichting van de Zaanweg in Wormerveer is een enorme klus. De werkzaamheden vanaf de Zaanbrug tot de Stationsstraat zijn al een heel eind gevorderd. Vandaag – 21 mei – start een nieuwe fase waarin de Stationsstraat en het kruispunt Zaanweg/Stationsstraat onder handen wordt genomen.

Sinds vanmorgen 07.00 uur is de Stationsstraat afgesloten voor auto’s, motoren en vrachtverkeer. Afgelopen week zijn er borden geplaatst om de afsluiting aan te kondigen. Dat is niet helemaal goed gegaan. Op de borden staat dat de afsluiting tot 14 juni duurt, maar dat klopt niet. De werkzaamheden duren tot ongeveer 5 juli.

In verband met de afsluiting wordt het verkeer omgeleid en dat zal ongetwijfeld impact gaan hebben op bewoners en bezoekers van Wormerveer-Zuid. De winkels blijven met de (brom)fiets en te voet bereikbaar.

Wandelpromenade

Voor de (brom)fietsers verandert ook de fietszijde aan de Zaanweg. De afgelopen maanden konden fietsers aan de Zaankant langs de werkzaamheden. Vanaf deze week kunnen fietsers over de vernieuwde Zaanweg fietsen en verplaatsen de werkzaamheden zich naar de Zaankant. Daar zal een nieuwe wandelpromenade worden aangelegd.

De komende zes weken wordt de Stationsstraat opnieuw ingericht. Zo komen er vanaf de Wandelweg richting de Zaan twee rijstroken met daar tussenin een fietspad. Het huidige fietspad langs het Gezondheidscentrum gaat verdwijnen. Daarnaast wordt de bestrating vernieuwd, komen er nieuwe lantaarnpalen en wordt er extra groenvoorziening toegevoegd. De werkzaamheden op de kruising Zaanweg/Stationsstraat lopen door tot Zaanweg 84 (het pand van Buter).

Onder een slideshow met vijf foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Lees ook:

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Gemeente Zaanstad, Reimert Bouw, Foto’s: Michel Schermer