Defecte roltrappen Zaandam: nog geen oplossing

Niet alleen de roltrap tussen het Stadhuisplein en het Ankersmidplein in het centrum van Zaandam kampt met problemen, ook op station Zaandam is het behelpen.

De roltrap tussen spoor 1 en 2 en de vertrekhal is al drie weken kapot. Om het nog erger te maken, is nu ook de roltrap op spoor 4 en 5 buiten werking. 

Drie weken geleden meldde een medewerker van de NS dat de roltrap werd gerepareerd, maar kon nog niet aangeven wanneer dit klaar zou zijn. Aangezien de reparatie nog steeds niet is afgerond en er nu ook problemen zijn met de andere roltrap, lijkt de NS het druk te gaan krijgen. Voor treinreizigers zit er niks anders op dan de trap te pakken.

De NS-medewerker gaat het wel ‘melden’ nadat wij geïnformeerd hadden hoe het zat: “Vervelend dat de roltrappen stuk zijn, want hier zijn mensen natuurlijk van afhankelijk. Ik ga een melding doorzetten en vragen of deze zo snel mogelijk gerepareerd kunnen worden.”

Hierboven defecte roltrap spoor 4 en 5. Hieronder defecte roltrap spoor 1 en 2.
Deel dit artikel:

7 reacties

 • Boris Butubesar

  Ik woon inmiddels al 17 jaar in Zaandam. Vanaf het moment dat ik hier woon, is dit al een irritatiepunt nummer 1. Dan weer wel en dan weer niet doet ie het. Een drama. Het is echt verschrikkelijk. Miljoenen euros uitgegeven aan het station en omgeving. Maar een fatsoenlijke roltrap kunnen we niet krijgen.

 • hans van rheenen

  Een strategie om een einde te maken aan die onbetrouwbare roltrappen en liften is, bij de berichtgeving in de media consequent de naam van de fabrikant/leverancier èn de verantwoordelijke onderhoudsmonteur te vermelden, want imagoschade is voor beide direct een deuk in het vertrouwen.

  Die deuk wordt ook voor beide zichtbaar wanneer voor het object of bij renovatie of nieuwbouw een nieuw contract gemaakt moet worden. Duurt misschien wat langer … maar dan heb je ook wat!

  De berichtgeving tot nu toe heeft klaarblijkelijk nergens genoeg beweging/onrust veroorzaakt.

 • Remy Frank Krijnen

  misschien dat ze eerst maar eens het dak moeten repareren, er lekt namelijk water rechtstreeks de roltrappen in. jammer dat geen enkele deskundige dat nog niet is opgevallen.

 • Pieter De Vente

  Goedkoop is duurkoop.Ik neem vaak de roltrappen bij de Amsterdamse metro. Zelden tot nooit defect. Vast een ander prijskaartje. Typisch Zaans.

  • hans van rheenen

   @Pieter, kijk de volgende keer even op het merkplaatje, welke firma heeft die roltrappen geleverd?

   Daar kunnen we als gebruikers toch juist onze aanbevelingen mee doen … !!

 • M. Steegeling

  En als er dan een ernstig ongeluk gebeurt en iemand van de trap valt en zwaargewond raakt, vinden sommige passagiers die arme man alleen maar lastig en ze stappen gewoon over hem heen en schreeuwen dat hij uit de weg moet zodat zij naar hun trein kunnen…wat een droevig, schandalig gedrag….

 • Nico Kwant

  Als de roltrap het niet doet pak je toch de lift.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *