Deka Wormerveer dit jaar niet open

Het duurt nog minstens vijf weken voordat de onderzoeken naar het ongeluk en de constructie van de Dekamarkt in Wormerveer klaar zijn. Dan pas kan een besluit over de toekomst van de winkel worden genomen.

Herbouw of sloop en nieuwbouw van de Dekamarkt zijn de belangrijkste opties. De gemeente gaat meedenken over tijdelijke huisvesting.

Er is volgens de gemeente twijfel ontstaan “over de kwaliteit van de bezweken stalen ligger, maar ook van de andere vergelijkbare draagbalken.” Zolang die twijfel niet is weggenomen kan er geen sprake zijn van opening van winkel en parkeergarage.

In de garage zijn volgens de brief van de gemeente 34 verbindingen die identiek zijn aan die bij de bezweken ligger. Die moeten allemaal versterkt worden.

De eigenaar heeft inmiddels ‘stempel constructies’ (ondersteuningen) aan laten brengen en het deel van de winkel waar het vloerdeel van de tweede verdieping op is terecht gekomen, afgescheiden van de rest van de winkel. De auto’s uit de parkeergarage zijn gehaald. Ook is de supermarkt deels leeggehaald.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid wil op de hoogte blijven van het onderzoek. De raad bracht onlangs het rapport uit over de ingestorte parkeergarage in Eindhoven waar constructiefouten het ongeval veroorzaakten. De Onderzoeksraad is geïnteresseerd of de instorting te vergelijken is met de ingestorte parkeergarage in Eindhoven.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *