Dekamarkt Wormerveer zoekt naar ’tijdelijke’ oplossing

De Dekamarkt in Wormerveer gaat niet binnen afzienbare tijd open. Een deel van het onderzoek is ‘binnen enkele weken bekend’ maar daarna moet nog laboratorium-onderzoek worden gedaan.

De supermarkt zelf wil graag een winkel in de buurt openen maar wacht de onderzoeken af. Zaanstad heeft gekeken naar een noodlocatie maar zegt dat daar geen plek voor gevonden kan worden.

In antwoord op vragen van de VVD zegt de gemeente dat “visuele inspecties met gedeeltelijk destructief onderzoek” al zijn uitgevoerd en dat deze resultaten “binnen enkele weken bekend zijn”.

Daarna worden delen van de bezweken ligger uit het pand genomen om deze in het laboratorium te onderzoeken, “wanneer deze werkzaamheden exact worden uitgevoerd en de resultaten uit het laboratorium bekend zijn is nog onduidelijk”.

Als alle onderzoeken zijn afgerond, zal de eigenaar beslissen of het pand voldoende veilig is om voor het publiek open te stellen. Zaanstad:

“Als bij de afronding van bovenstaande onderzoek onvoldoende duidelijk is wat de toedracht is van het incident, zal de gemeente Zaanstad hiernaar vervolgonderzoek instellen.”

De Dekamarkt doet er volgens Zaanstad alles aan, het bedrijf wil:

“zo snel mogelijk weer een winkel met voorzieningen in de nabijheid te openen. De eigenaar zal wel eerst de onderzoeksresultaten afwachten voordat zij stappen zetten.”

Er wordt wel gekeken naar locaties voor een tijdelijke vestiging, maar de ruimte in de omgeving is beperkt volgens de gemeente. ‘Tijdelijke vestiging’ zou volgens Zaanstad minstens voor twee jaar zijn, “gezien alle zaken die met het bouwen van een tijdelijke vestiging samenhangen.”

De gemeente heeft onderzocht of er een noodlocatie voor de korte termijn in de buurt van de huidige Dekamarkt kan komen, maar “dat blijkt vooralsnog niet het geval vanwege het gebrek aan beschikbare ruimte.”

Het personeel werkt nu in de andere filialen in Zaanstad en Wormerland.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Arie

  Krijg niet de indruk dat de gemeente hier heel erg veel haast mee maakt. We zijn alweer twee maanden verder. Die ligger had al lang in het lab kunnen liggen, maar er is nog niet eens een planning gemaakt om hem op te sturen?

  Wat betreft een tijdelijke locatie: jammer dat het pand van de oude Coop naast de roeivereniging net plat is gegooid.

  • De Orkaan

   Het is toch niet de gemeente die de ligger naar het lab moet brengen? Het is de pandeigenaar, de Deka zelf dus, die het pand ook heeft laten bouwen, die verantwoordelijk is. Alles duidt erop dat Zaanstad meer gedaan heeft dan nodig was, bv. zoeken naar een alternatieve locatie.

   • Arie

    Ah, oke. Ik kreeg de indruk dat de gemeente het voortouw nam in het onderzoek, omdat zij uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de veiligheid? Ook van Deka medewerkers begreep ik dat het balletje bij de gemeente lag. Dat heb ik dan verkeerd begrepen.

    • De Orkaan

     In het artikel is nu een link opgenomen naar de vragen van VVD en antwoorden van B&W zodat daar geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *