Derde ‘booster’-prik voor 60-plussers vanaf 6 december

De GGD’en beginnen vanaf 6 december met het prikken van boostervaccinaties: een extra (meestal de derde) vaccinatie voor 60-plussers.

Het RIVM verstuurt eind november de eerste uitnodigingsbrieven voor deze vaccinaties, te beginnen bij de leeftijdsgroep 80+.

Wie de brief heeft gekregen, kan de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn bellen om een afspraak te maken op een gewenste locatie en datum (vanaf 6 december).

Als de mensen van 80 jaar en ouder aan de beurt zijn geweest, volgt de leeftijdsgroep van 60 tot en met 79 jaar. De verwachting is dat de GGD’en in januari 2022 kunnen starten met de vaccinatie van mensen van 60 tot en met 79 jaar.

Ook zorgpersoneel met direct patiëntcontact krijgt een booster-vaccinatie aangeboden.

Nieuwe maatregelen per vandaag: op meer plekken coronacheck tonen en op meer plekken mondkapjes

Bronnen: GGD, Rijksoverheid, foto: De Orkaan (60-minner bij vorige ronde).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Gerrit-Claes Bierenbroodspot

    Ik reis 5 december naar Amerika, voor 14 dagen voor mijn werk, op 9 december is het een half jaar geleden dat ik mijn tweede vaccinatie heb gehad. Een extra boisterous voor ik ga reizen, verschillende langdurende vluchten en meerdere zakelijke kontacten.
    Ik heb inmiddels bij 3 verschillende GGD vaccinatie geprobeerd om een boosterprik te krijgen. Ik ben daarvoor steeds aan het einde van de dag gegaan daar er dan nog “spillage” over is. Dit zijn dus vaccinaties die niet gezet zijn maar wel in de spuit zitten en derhalve weggegooid worden. Dit wordt ook door de mensen van de GGD bevestigd!
    Echter die spillage vaccinatie kan ik niet krijgen omdat dat niet in de juiste volgorde zit! Regels zijn belangrijker dan logica. Mischien heeft iemand een oplossing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *