Derde Zaanse Krajicek Playground in Poelenburg

krajicek poelenburg

Aan de straat Poelenburg, tussen de Moskee en eetcafé Melis komt een Richard Krajicek Playground, een speel- en sportplaats voor jongeren in Poelenburg.

Op de Richard Krajicek Playground zullen wekelijks gratis sportactiviteiten aangeboden worden voor jongeren. De activiteiten worden georganiseerd en begeleid door jongeren uit Poelenburg. In ruil voor hun inzet betaalt de Richard Krajicek Foundation een deel van hun opleiding.

Op de Playground wordt het huidige voetbalveld vernieuwd. Er komt ook een basketbalveld met extra tennisbelijning zodat er ook getennist kan worden. Een gedeelte van de Playground wordt gereserveerd voor verschillende soorten fitness (fitpoint, calisthenics). Er zal ook gelegenheid zijn om met het gezin te barbecueën.

De Richard Krajicek Playground wordt gerealiseerd als een samenwerkingsproject van de gemeente Zaanstad, Bewoners- Bedrijven Zaanstad, de Richard Krajicek Foundation, het Sociaal Wijkteam en Het Sportbedrijf Zaanstad.

De eerste werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De Playground wordt begin 2016 opgeleverd.

Ook in Krommenie (Rosariumpark) en in Zaandam (Hofwijk) zijn Krajicek Palygrounds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>