Vandaag is in Natuurmuseum E.Heimans, Thijssestraat 1 te Zaandam een Dino-expositie te zien.

Deze wisselexpositie toont de verscheidenheid aan dinosaurussen en andere oertijddieren, die in het verloop van tijd de aarde hebben bevolkt. Levensgroot passen ze niet in ons museum; daarom een scala van prachtige detailrijke, natuurgetrouwe kleine modellen, verwerkt in spelletjes, kijkkastjes enzovoort.

Verder zijn er echte dinoschedels, replica’s (afgietsels) van tanden en klauwen van de T-rex en Velociraptor, echte fossiele dino eieren, een replica van een Allosaurus kop en een replica van het dijbeen van een Brachiosaurus (manshoog).

Deze interactieve expo met opdrachtencircuit, kijkkastjes, geur en geluidkastjes, elektrospellen e.d. is zeer geschikt voor kinderen met de basisschoolleeftijd. En dus ook voor gezinnen, die in de kerstvakantie op zoek zijn naar een leuke activiteit.

Leden/deskundigen van geologische vereniging Amathysta verlenen hun deskundige medewerking aan de expositie en de activiteiten. Op zondagen 28 december is er in het museum een speciale publieksactiviteit m.b.t. de kerst en de dino’s.

Het museum is geopend op zondagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur. In de kerstvakantie ook op 29, 30 december en op 2 januari, eveneens van 13.00 uur tot 17.00 uur. Entree 2,50.