Dit is dus Amsterdam…

Twitteraar A_Mieke trof onderstaand affiche aan op het Amsterdamse Centraal station: IAmsterdam – met plaatje dat niet helemaal uit Amsterdam komt. Maar dat weten die Russen voor wie het bedoeld is natuurlijk niet.

Volgens de website van IAmsterdam horen trouwens ook Haarlem, Zandvoort, de Bollenstreek, het Muiderslot, Bloemendaal, de hele Zaanstreek (en zeker de Zaanse Schans) bij Amsterdam.

Hier het hele affiche.

city-escapes

 

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Eelco

  Zaanstreek wordt al tijden tot de Metropool Amsterdam gerekend. Voor buitenlandse toeristen die steden als Londen of Parijs gewend zijn is het heel normaal dat de Zaanstreek tot Amsterdam behoort. Wen er maar aan. Het hotel het tenslotte niet voor niets Inntel hotel Amsterdam Zaandam (http://www.inntelhotelsamsterdamzaandam.nl/)

  • Truus

   Yep, en sinds t Muiderslot’ Amsterdam Castle’ heet is t bezoekersaantal meer dan verdubbeld! Dus..

   • Hans Kuyper

    Historisch is daar ook zeker wat voor te zeggen, met zo veel Amsterdamse schrijvers die slotvoogd zijn geweest. Net zoals je de Zaanstreek kunt beschouwen als het industriegebied van het oude Amsterdam. Ach ja. Dat Amsterdam wellicht gesticht is door Wormer vissers krijgen we er toch nooit meer in. En de slogan ‘I am Zaandam Zuid-Oost’ bekt ook niet echt lekker.

 • Hoe zeggen Zaandijkers dat ook al weer …
  (ik doe nu een poging, ik ben vast niet goed ingeburgerd)
  Saendijck mot Saendijck bloiven
  Klopt het een beetje? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *