Dit wordt weer een restaurant…

We schreven het eerder: Zuiddijk foodstreet. Op de plek tussen de Eerste Volendammer Vishandel en het voormalige café Zaandam (huize Lammers) waar vroeger Turks restaurant Mimoza zat, komt weer een restaurant.

De gemeente Zaanstad laat weten dat op deze plek een ‘casco horeca locatie’ wordt opgericht. Eerder was sprake van een Bed & Breakfast op deze locatie, maar dat plan is dus van de baan.

Foto’s komen van Google Streetview, boven september 2021, onder juni 2018.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • M Wolkers

  Welke wethouder/ambtenaren vinden dat telkens weer ok? Is daar smeergeld mee gemoeid of is dit regelgeving? Bizar te veel en meer van het zelfde Zaandam goedkoop pretpark en absoluut geen stijl echt heel jammer.

 • hans van rheenen

  Zijn er soms actueel insidertips met voorkennis gespot … weten investeerders meer?

  Wil “de horeca” dus op de eerste rij zitten wanneer De Burcht (eindelijk) een mooi groen park gaat worden met een enorm open uit- en vergezicht op een historisch schilderachtige haven met jachten zònder zeven meter hoge woonboten, zònder twee enorme woontorens op de noordpunt van Het Zaaneiland en mèt voorbij varende vracht- en cruiseschepen die dynamiek uitstralen?

  Een groene oase langs de Zaan, die een uitstraling krijgt, zoals de veelgeloofde bocht van Wormerveer, met gezellige ontmoetingsterrasjes voor ieders smaak en een wandelgebied vanaf de Wilhelminabrug, langs de Prins Hendrikkade met een rondje Zuiddijk tot aan de Peperstraat met heerlijke appartementen en in de honderden meters lange plint links en rechts nòg eens tientallen horecagelegenheden waarvoor straks op de Burcht dan geen plek meer is?

  Zullen we het dan tòch gaan meemaken … Zaandam als grote speler qua CENTRUM, dat op een complete èchte stad aan de Zaan zal gaan lijken?

  .

 • D. Janssen

  Leegstand en verloedering in overvloed op de dijk, beter iets dan niets!

 • hans van rheenen

  @Anneke Wams,

  “wat een prachtige droom van De Buurcht” … maar wèl alvast opgetekend voor 2040:

  https://maakcentrumoost.zaanstad.nl/centrum-oost/defenitiefgebiedsperspectief

 • I Jahn- van Binsbergen

  Wat enorm jammerder er nu weer een restaurant komt. Zit de Zuiddijk daar op te wachten. Overal zie je restaurants van velerlei nationaliteiten zoals ook de kapsalons. Het is ongehoord gemeente Zaanstad dat er niet toegezien wordt op een grote diversiteit van winkels. Ik heb ooit een bloemenzaak gehad aan de andere kant van de Volendammer vishandel. Toen was de Zuiddijk nog een A/B locatie. Ik zou niet weten welke gradatie er nu gegeven kan worden aan deze ooit zo mooie straat. Het is ook niet oké voor de winkels die daar al jaren zitten en dit allemaal maar moeten ondergaan. Sta op voor de winkeliers gemeente Zaanstad en zorg ervoor dat de Zuiddijk ook weer de Allure krijgt die het verdiend. Zo moeilijk kan dit toch niet zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *