Het ongeluk op 23 december op de A10 bij Oostzaan is mogelijk voorafgegaan door een verkeersruzie. De berijders van de motor, een 44-jarige man uit Wormerveer en vrouw van 34 uit Amsterdam kwamen om het leven.

De politie heeft een 52-jarige automobilist uit Krommenie vastgenomen en vraagt om getuigen en beelden van dashboard-camera’s.

Het ongeluk gebeurde op 23 december tegen 17:00 op de verbindingsweg tussen de A8 en A10 bij Oostzaan. De weg werd snel afgesloten, het verkeer werd omgeleid.


UPDATE: slachtoffer is bekend, verdacht wordt voorgeleid


Op de website van de politie wordt gemeld dat de recherche is een onderzoek gestart naar de toedracht.

“Op basis van de eerste onderzoeksbevindingen, gebaseerd op eerste verklaringen van getuigen, wordt rekening gehouden met het scenario dat voorafgaande aan de aanrijding mogelijk een verkeerstwist heeft plaatsgevonden tussen de opzittenden van de motor en de automobilist.”

De recherche wil graag meer getuigen spreken die iets hebben meegekregen van de momenten voor het ongeluk. Het gaat specifiek om verkeersdeelnemers die tussen 16.25 uur en 16.45 uur op de A8 vanaf Krommenie in de richting van de A10 / Coenplein reden, tot de plek van het ongeval nabij hectometer paal 32.6 op de verbindingsweg tussen de A8 en A10 Noord richting Amersfoort.

Getuigen en mensen die dashcambeelden hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of stuur de tip en/of beelden via een tipformulier insturen.

Foto’s van het Twitteraccount van RWS-verkeersinfo.