Dodelijke slachtoffers door verkeersruzie A10? – Update

Het ongeluk op 23 december op de A10 bij Oostzaan is mogelijk voorafgegaan door een verkeersruzie. De berijders van de motor, een 44-jarige man uit Wormerveer en vrouw van 34 uit Amsterdam kwamen om het leven.

De politie heeft een 52-jarige automobilist uit Krommenie vastgenomen en vraagt om getuigen en beelden van dashboard-camera’s.

Het ongeluk gebeurde op 23 december tegen 17:00 op de verbindingsweg tussen de A8 en A10 bij Oostzaan. De weg werd snel afgesloten, het verkeer werd omgeleid.


UPDATE: slachtoffer is bekend, verdacht wordt voorgeleid


Op de website van de politie wordt gemeld dat de recherche is een onderzoek gestart naar de toedracht.

“Op basis van de eerste onderzoeksbevindingen, gebaseerd op eerste verklaringen van getuigen, wordt rekening gehouden met het scenario dat voorafgaande aan de aanrijding mogelijk een verkeerstwist heeft plaatsgevonden tussen de opzittenden van de motor en de automobilist.”

De recherche wil graag meer getuigen spreken die iets hebben meegekregen van de momenten voor het ongeluk. Het gaat specifiek om verkeersdeelnemers die tussen 16.25 uur en 16.45 uur op de A8 vanaf Krommenie in de richting van de A10 / Coenplein reden, tot de plek van het ongeval nabij hectometer paal 32.6 op de verbindingsweg tussen de A8 en A10 Noord richting Amersfoort.

Getuigen en mensen die dashcambeelden hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of stuur de tip en/of beelden via een tipformulier insturen.

Foto’s van het Twitteraccount van RWS-verkeersinfo.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Erik

  Vreselijk voor de nabestaanden. En als dit echt door een ruzie komt is geen straf te zwaar voor de veroorzaker.

 • Peut

  Je ziet steeds meer agressie in het verkeer. Iemand let even niet goed op, maakt een voorsoorteerfoutje of wat dan ook en medeweggebruikers gaan door het lint.
  Wat er gebeurd is afgelopen zondag weet nog niemand met zekerheid te zeggen, alleen dat er een verkeersruzie gaande was.

  Om gelijk te roeptoeteren dat geen straf te zwaar is voor de veroorzaker, zoals Erik dat doet, slaat nergens op want Erik weet ook totaal niet wat er gebeurd is.
  Wie weet heeft de motorrijder de aanrijding veroorzaakt? Het zal niet de eerste keer zijn dat een motorrijder zichzelf in het ongeluk stort. De motorrijder en zijn passagier zijn dood, welke straf wil je ze nog opleggen?

  • durk

   Je vergeet het woordje “mogelijk” !!!

  • Egbert Visser

   Er is mogelijk een verkeersruzie aan voorafgegaan, dat is wat anders dan Peut zegt.
   De politie sluit niets uit en daarom is het belangrijk dat de oorzaak wordt achterhaald.
   Zondag was het erg slecht weer , misschien heeft dat ook wel een rol gespeeld.
   Maar speculeren heeft totaal geen zin, het is heel erg wat er is gebeurd en ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte toe.

  • Erik

   Moeite met begrijpend lezen of voor de gelegenheid wat eerder met de drank begonnen? Er staat nadrukkelijk ‘als dit (ongeluk) door een ruzie komt’, niks roeptoeters. En voor weggebruikers die een rijbewijs met een wapenvergunnig verwarren heb ik inderdaad weinig compassie, zeker wanneer de uitkomst van de ‘strijd’ op voorhand vaststaat omdat een motorrijder nou eenmaal veel kwetsbaarder is.

   • JK

    Het is niet erg ‘netjes’ om zonder de uitslag van het onderzoek, welke je overigens zelden terug hoort, over schuldige(n) of wat dan ook te spreken. Zeker in dit geval, als er twee doden te betreuren zijn, moeten we ons terughoudend opstellen. Ik verzoek jullie dus in de sfeer van kerst om de familie en andere nabestaanden van de twee doden te steunen door in gedachten bij ze te zijn. Ook maakt dit, mij in elk geval, bewust van onze kwetsbaarheid. Fijne dagen verder gewenst.

   • Egbert Visser

    Begrijpend lezen is voor sommige menseninderdaad erg moeilijk ! De kop van het artikel begint al vragend,dan staat er direct onder de kop in vetgedrukte letters “is mogelijk vooraf gegaan door een verkeersruzie”en vervolgens staat er notabene in de verwoording van de politie – het cursief gedrukte stukje ” wordt rekening gehouden met het scenario dat voorafgaande aan de aanrijding mogelijk een verkeerstwist heeft plaatsgevonden tussen de opzittenden van de motor en de automobilist”
    Dus wie is er eerder met drank begonnen?
    Niks geen geroeptoeter maar gelezen wat er in de tekst staat.
    Laat de politie nu eerst maar haar werk doen en geef je mening als de feiten daadwerkelijk bekend zijn.

 • Eric

  Ik heb de afgelopen tijd wat dagen door het absoluut chaotische verkeer van Kathmandu rondgelopen. Het viel mij op dat alle regels met voeten en wielen werden overtreden en er enorm veel getoeterd werd, maar uitsluitend om te waarschuwen dat er iemand aankwam. Wat nog veel meer opviel is dat er echt helemaal niemand ook maar de geringste boosheid liet zien, zelfs niet naar een rare westerse toerist die het allemaal niet helemaal kon volgen. Volgens mij zou die houding hier ook heel erg helpen en dit soort ongevallen kunnen voorkomen. (als het inderdaad om een verkeersruzie ging)

 • Freek Willem

  Fijn om te weten hoe de verkeerssituatie is in Kathmandu. Dat wilde ik altijd al weten Maar de link met het ongeluk in Zaandam ontgaat mij volkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *