Het ongeluk dat op 23 december op de oprit naar de A10 bij Oostzaan gebeurde, is vrijwel zeker voorafgegaan door een verkeersruzie.

Volgens een bericht van Het Parool zal de 52-jarige man uit Krommenie in staat van beschuldiging worden gesteld. Hij wordt vanmiddag voorgeleid.

UPDATE: Krommenieër verdacht van doodslag, blijft nog 14 dagen vastzitten

Het slachtoffer uit Wormerveer is de 44-jarige Ronald Dooper. Dat werd bekend gemaakt op de website van de SP Zaanstreek. Dooper was een ‘doorgewinterde socialist’ en actief binnen de SP en de Internationale Socialisten.

Ook een 34-jarige vrouw uit Amsterdam die op de motor zat, kwam om het leven

De politie heeft om getuigen en beelden van dashboard-camera’s gevraagd. Drie getuigen hebben zich gemeld bij de politie.

Het ongeluk gebeurde op 23 december rond 16:30 op de verbindingsweg tussen de A8 en A10 bij Oostzaan. De weg werd snel afgesloten, het verkeer werd omgeleid.

Op de website van de politie wordt gemeld dat…

“Op basis van de eerste onderzoeksbevindingen, gebaseerd op eerste verklaringen van getuigen, wordt rekening gehouden met het scenario dat voorafgaande aan de aanrijding mogelijk een verkeerstwist heeft plaatsgevonden tussen de opzittenden van de motor en de automobilist.”

De recherche wilde graag meer getuigen spreken die iets hebben meegekregen van de momenten voor het ongeluk. Het gaat specifiek om verkeersdeelnemers die tussen 16.25 uur en 16.45 uur op de A8 vanaf Krommenie in de richting van de A10 / Coenplein reden, tot de plek van het ongeval nabij hectometer paal 32.6 op de verbindingsweg tussen de A8 en A10 Noord richting Amersfoort.

Getuigen en mensen die dashcambeelden hebben kunnen nog steeds contact opnemen met de politie via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of stuur de tip en/of beelden via een tipformulier insturen.

Foto van het Twitteraccount van RWS-verkeersinfo.