Doek valt voor Truckrun, 2018 was laatste…

Toettoet! Hihaaaaa! Blijde mensen in trucks reden langs mensen, die twijfelen of ze moeten applaudisseren, zwaaien of de vingers in de oren moeten stoppen. De Truckrun bezorgde mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een fantastische en onvergetelijke dag.

Maar die in 2018 was de laatste die door de Zaanstreek ging. Organisatoren Melgert Rink en René Penning kregen zaterdag een lintje van burgemeester Hamming, maar na 15 jaar stopt Stichting Globetruckers​ er mee.

In de even jaren mochten bewoners van de Prinsenstichting in Koog aan de Zaan mee, in de oneven jaren werden bewoners van de Harteheem uit Heemskerk als bijrijder uitgenodigd. In 2019 maakten die nog een tocht door de IJmond. De tocht in 2018 was de laatste in onze streek.

Een belangrijke oorzaak is dat gemeenten erg veel voorwaarden stellen waardoor het bijna niet meer te organiseren valt, vooral omdat er door meerdere gemeenten wordt gereden. Ook was het lastig politiebegeleiding te krijgen.

Wij reden in 2018 een klein stukje mee met chauffeur Wesley en vlogger Jimmy (onder).

Lees ook: Truckrun 2016: Keihard getoeter met brok in de keel

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Josefien Gigengack

  Wat ongelooflijk triest dat eigenlijk de regeltjes van de gemeente bepalen of zo’n geweldig mooi initiatief doorgang kan hebben of niet. Ze willen participatie maar draaien het ook de nek om op deze manier.

 • Jaap Meeuwsen

  Regeltjes, vergunningen…triest. Overheden moeten zich diep schamen !

 • Judith Friso

  ja, wat ontzettend triest om zo’n mooi (burger!!-) initiatief vanwege “regeltjes” de nek om te draaien. Schaamteloos en on- sociaal

 • E. Renkema

  Nederland en ambtelijke regels. Triest dat zo’n evenement de nek wordt omgedraaid.

 • l. Boonstra

  Inderdaad jammer maar niet alleen de schuld bij de gemeente(n) leggen. Een burger initiatief wat door mede burgers onmogelijk wordt. Zolang alles goed gaat kraait er geen haan naar maar wordt er een slak plat gereden komen al die mede burgers met allemaal verhalen hoe slecht het is gegaan. Vragen in de Raad en een wethouder en ambtenaren die daardoor zoveel regels moeten maken dat die vragen wegblijven. En weer iets om zeep.

 • Alex Rozemeijer

  ik heb zelf 1 keer met de vrachtwagen iemand de dag van z,n leven kunnen geven vanuit Zaandijk en twee keer als verkeersregelaar op de motor vanuit Heemskerk
  Als je ziet hoeveel plezier je de mensen kan geven op zo een dag ,zonde dat het stopt.
  Namens deze weg zou ik de organisatie nogmaals willen bedanken dat ik onderdeel van dit mooie evenement mocht wezen.En teddybeer ik toeter als ik langs kom dan weet je dat ik het ben.

 • Gerard Posthumus

  Dat is toch ook om van te huilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *