‘Keihard getoeter met brok in de keel’, zo luidde de kop boven het stukje dat we in 2016 over de optocht voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking schreven.

Blije gezichten van de bijrijders en de chauffeurs, oorverdovend geluid van de motoren van de lange rij glimmende vrachtwagens, getoeter, zwaaiende mensen aan de kant… het is om te janken zo mooi.

Hier beeld van de run in 2016. Geluid op maximaal en 7.45 minuten achterover (onder het filmpje gaat de tekst door met een urgente oproep):

Probleem

Op zaterdag 8 september staan alle stoplichten op groen om te gaan met die banaan, ware het niet dat er een probleem is. De tocht voert door woonwijken en over kruispunten en daarvoor zijn minimaal 100 verkeersregelaars nodig. De organisatie komt er nog zo’n 60 tekort! Om regelaar te kunnen worden moet je een examen doen, maar dat is niet al te moeilijk en de organisatie helpt je daarbij.

Als jij – ja jij! – die zaterdag zou willen en kunnen helpen, dan maak je een hoop mensen erg blij! Mail naar Floor: planning.globetruckers@gmail.com en hij zet dan de boel in werking!