Toeteren op 3 september: Truckrun 2016

truckrun 2016

Op 3 september wordt de Truckrun 2016 georganiseerd: een tocht met vrachtauto’s voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking.

(Wie niet van toeterende vrachtauto’s houdt, kan beter binnen blijven.)

Hier foto- en videoverslag.

Truckrun 2016: Keihard getoeter met brok in de keel

De tocht vertrekt en eindigt vanaf het terrein van Duyvis aan de Diederik Sonoyweg (tegenover de Zaanse Schans) en gaat door Zaandijk, Krommenie, Assendelft, Westzaan, Zaandam, Koog a/d Zaan en Oostzaan.

De rit wordt sinds 2007 jaarlijks gereden en is het ene jaar voor de Prinsenstichting uit Purmerend en het daaropvolgend jaar voor de Harteheem uit Heemskerk. De cliënten zijn tijdens deze dag bijrijder in een vrachtwagen.

Voor de begeleiding zijn ongeveer 250 vrijwilligers in touw: zo’n 125 chauffeurs, 70 motorrijders en op het terrein zijn 40 tot 50 vrijwilligers.

De tocht voert luid claxonnerend door de Zaanstreek. Langs de kant staan honderden, misschien wel duizenden, mensen te zwaaien.

De activiteiten beginnen om 10:00, de tocht zelf om 14:00. Meer informatie op de Facebook-pagina van Globetruckers Zaanstreek en op hun website.

De route op de kaart:

10 Reacties op Toeteren op 3 september: Truckrun 2016

 1. P en c veeloo says:

  Mijn man rijdt mee maar de activiteiten beginnen om 10 uur en de rit begint om 14 uur.
  Dus vanaf die tijd je oren afdekken voor de toetersssss

 2. janny ligthart says:

  Rijden jullie ook door het centrum van Zaandam ,,dus over de weszijde.????? en ongeveer hoe laat.???????

 3. Gloria Vervaet-van Dijk says:

  Het zou misschien een optie zijn om te vermelden, hoe laat je ze, ongeveer, op een bepaalde lokatie kan verwachten.

 4. david says:

  ik vind allemaal wel leuk en aardig maar ik ben niet echt tevreden over hoe deze vrachtwagenchauffeurs rijden want ze lieten mij (15 jaar) niet over steken bij een zebra pad

 5. John says:

  Wordt het rijden in een vrachtwagen leuker als je erbij toetert? Of geldt dat speciaal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking?
  Het lijkt mij namelijk een bezoeking om twee of drie uur in een toeterende vrachtwagen te moeten zitten…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>