Dolcis, Manfield en Scapino met sluiting bedreigd – V&D vraagt uitstel van betaling

Macintosh verkeert in ernstige moeilijkheden. De eigenaar van schoenenwinkels Dolcis, Manfield en Scapino heeft uitstel van betaling aangevraagd. In de Zaanstreek gaat het om vier winkels.

Ook de warenhuisketen V&D heeft vandaag uitstel van betaling aangevraagd.

Een koper heeft zich niet gemeld voor Macintosh, waardoor de kans groot is dat het bedrijf failliet gaat en de winkels moeten sluiten.

Het bedrijf is de afgelopen jaren zwaar in de schulden geraakt. Het bedrijf probeerde onderdelen te verkopen, maar dat lukte slecht. De koers van het aandeel is in een paar jaar gedaald van € 20 naar 13 cent aldus de NOS.

In Zaandam heeft het bedrijf vestigingen van Dolcis (Gedempte Gracht 89), Manfield (Gedempte Gracht 31) en Scapino (Rozengracht 39). In Krommenie zit Scapino op de Heiligeweg 71-73.

dolcis

V&D verkeert ook al langer in de problemen. Eerder probeerde men minder huur te betalen, en vandaag dus uitstel van betaling. Begin dit jaar verdwenen er 400 banen bij V&D. Medewerkers moesten het nieuws uit de media vernemen. Om 9:00 vandaag zijn de filiaalhouders ingelicht.

Op Twitter stonden al snel de eerste foto’s van een dichte V&D op de Gedempte Gracht.

Deel dit artikel:

3 reacties op Dolcis, Manfield en Scapino met sluiting bedreigd – V&D vraagt uitstel van betaling

  1. Pieter de Vente schreef:

    Erg jammer voor de werknemers! Maar wel goed voor de uitdunning van het aantal schoenwinkels.

  2. Bert Pots schreef:

    Hoog tijd om beter na te denken over de toekomst van het winkelhart Gedempte Gracht. Er zullen nog meer winkels verdwijnen.

  3. Bert Pots schreef:

    Hoog tijd om beter na te denken over de toekomst van het winkelhart Gedempte Gracht. Er zullen nog meer winkels verdwijnen.da drogist bijvoorbeeld.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.