Macintosh verkeert in ernstige moeilijkheden. De eigenaar van schoenenwinkels Dolcis, Manfield en Scapino heeft uitstel van betaling aangevraagd. In de Zaanstreek gaat het om vier winkels.

Ook de warenhuisketen V&D heeft vandaag uitstel van betaling aangevraagd.

Een koper heeft zich niet gemeld voor Macintosh, waardoor de kans groot is dat het bedrijf failliet gaat en de winkels moeten sluiten.

Het bedrijf is de afgelopen jaren zwaar in de schulden geraakt. Het bedrijf probeerde onderdelen te verkopen, maar dat lukte slecht. De koers van het aandeel is in een paar jaar gedaald van € 20 naar 13 cent aldus de NOS.

In Zaandam heeft het bedrijf vestigingen van Dolcis (Gedempte Gracht 89), Manfield (Gedempte Gracht 31) en Scapino (Rozengracht 39). In Krommenie zit Scapino op de Heiligeweg 71-73.

dolcis

V&D verkeert ook al langer in de problemen. Eerder probeerde men minder huur te betalen, en vandaag dus uitstel van betaling. Begin dit jaar verdwenen er 400 banen bij V&D. Medewerkers moesten het nieuws uit de media vernemen. Om 9:00 vandaag zijn de filiaalhouders ingelicht.

Op Twitter stonden al snel de eerste foto’s van een dichte V&D op de Gedempte Gracht.