Doneer je Taxushaag voor Chemotherapie

De gemeente Wormerland roept inwoners op om hun snoeiafval van de Taxus in te leveren bij het afvalbrengstation Molletjesveer in de bak van ‘Vergroot de hoop’.

Inwoners van Zaanstad mogen natuurlijk ook meedoen met deze actie die door de HVC-groep wordt georganiseerd.

Van de website van Wormerland: De Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof voor chemokuren. Elke volle bak met het taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. De Taxus Baccata komt niet overal in de wereld voor, maar wel veel in Nederland. Daarom is het snoeisel van uw taxushaag ook zo waardevol.

Vang het snoeisel apart op in een doek of zeil. Verzamel de jonge taxusscheuten in lengtes van maximaal 30 centimeter. Tot eind augustus staat op het afvalbrengstation een speciale bak van stichting Vergroot de Hoop. Hier kunt u uw taxussnoeisel in kwijt.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Sjoerd Klarenbeek

    Wat is het verschil met geld weggeven aan een farmaceutisch bedrijf? De prijs van het medicijn zal niet omlaag gaan want prijzen van medicijnen zijn gebaseerd op “wat kan ik ervoor vragen”, en helemaal niet op “wat kost het om het te maken”. Er is bovendien geen gebrek aan deze medicijnen. Dus hoe helpt het de patiënten? Dat hangt nogal af van wie de taxus verder verhandelt en hoe. Gaat (een deel van) de winst naar échte goede doelen zoals kankeronderzoek? Vergroot de Hoop kun je anders net zo goed lezen als “Vergroot de Winst”.
    Zie ook de woorden van Jan Schellens in dit artikel in NRC http://www.nrc.nl/nieuws/2016/06/07/medicijnen-maken-van-je-snoeiafval-1625598-a1402355

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *