Krommeniër container-soap

Breekijzer, Ook dat nog, Red mijn vakantie, Kassa, Kanniewaarzijn, Kat in de Zak, Das je goed recht… en De Orkaan.

Al sinds we zo’n vijf jaar geleden digitaal van start gingen met deze site, ontvangen we met regelmaat mail van mensen die blunders, gegoochel met facturen, verspilling, onkunde, onwil, willekeur, onrecht, oplichting, of regelrecht geklungel willen aankaarten.

Nu doen we daar niet altijd wat mee, maar Orkaan-lezer Bert Veneman uit Krommenie maakte de soap waar hij en zijn buurtjes al minstens een half jaar van genieten mooi inzichtelijk. De labels die we zijn relaas zullen geven zijn ‘blunder’, ‘verspilling’, ‘onkunde’, en ‘geklungel’. Van opzet lijkt hier geen enkele sprake.

We kijken even mee:

De bewoners rond de Oberonlaan in Krommenie dienen zich ook te voegen naar de nieuwe manier van afval inzamelen. Een half jaar geleden zou er een verzamelbak voor grijs afval geplaatst worden. Ruim voor de zomervakantie werd de plek waar de container zou moeten komen autovrij gemaakt. Er werd een grote betonnen bak geparkeerd tegenover de plek waar de container zou moeten komen.

De buurman naast deze plek waarschuwde de werkmensen die de bak wilden gaan plaatsen dat er veel kabels in het gebied onder de grond lagen. Het zou gaan om een stukje grond waarin Ziggo, de straatverlichting en het transformatorstation zouden samen klitten. Ook vertelde de buurman dat het niet zo verstandig was daar aan het werk te gaan. Na wat heen en weer gepraat en ge-bel pakten de werkers hun spullen, namen de betonbak mee en gingen ergens anders aan het werk.

Wel werden er twee tijdelijke containers geplaatst, die regelmatig niet te gebruiken zijn omdat het mechanisme waar het vuil moet worden gestort niet wil openen.

Minstens vijfmaal hebben daarna verschillende ploegen of aannemers daarna het grasveldje en het trottoir ter plaatse opengebroken om uit te zoeken wat er aan kabels ligt, en er zijn ook kabels verlegd. Er ligt een deksel in het gras.

Inmiddels staat er alweer weken aan het begin van de Oberonlaan een nieuwe betonbak. Ook Handhaving Zaanstad heeft dat geconstateerd. Zij hebben er een oranje sticker op geplakt met de waarschuwing dat de gemeente Zaanstad de bak binnen vier dagen zou verwijderen, maar dat is dus tot nu toe nog niet gebeurd. Een beetje bluf dus…

Nu lijkt er toch echt wat te gaan gebeuren! Op de plek waar de bak ingegraven moet worden staan ineens vijf waarschuwingsborden dat het 22 oktober loos gaat! Er geldt dan een wegsleepregeling en er mogen er in het gebied geen auto’s meer geparkeerd staan.

De buurt duimt dinsdag 22 oktober voor mooi weer en hoopt op een gloednieuw geplaatste hypermoderne container.

We gaan het zien…

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Bernhard Boot

    niemand van de gemeente durft hier zijn handen aan “vuil” te maken? 🙂

  • Wachten op betere tijden, zou dat eens lukken ?.

  • >Wel werden er twee tijdelijke containers geplaatst, die regelmatig niet te gebruiken zijn omdat het mechanisme waar het vuil moet worden gestort niet wil openen.<
    Denk dat ik de oorzaak wel weet, als je ziet wat men er in probeert te proppen, mee terug is meestal geen optie, maar het zal toch echt los gestort moeten worden anders valt het niet naar beneden en met los gestort bedoel ik dat het afval niet mag klemmen. Zo heb ik al eens een plastic bak los getrokken, ja dat kan heus, er zit en klepje naast waardoor je de vastzittende handel met een beetje goede wil los kan trekken, dus ook een vuilniszak vol met twijgen gaat vastzitten, zag ik onlangs zelf gebeuren.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *