Deze week bereikten ons onrustbarende berichten over de invoering van de nieuwe manier van afval inzamelen in Krommenie.

Het nieuwe systeem betekent dat je zelf aan de bak moet. Je krijgt drie kliko’s, waarin je moet scheiden tot je een ons weegt er een zakje restafval, van om en nabij een ons, overblijft. Dat zakje mag je zelf afvoeren naar een container waarvoor je een persoonlijke VIP-pas nodig hebt om deze te openen…

Mensen mailden, appten, belden, DM’den, PB’den, of stuurden brieven en ansichtkaarten om ons te melden dat ze de beloofde VIP-afvalpas van de gemeente nog niet hebben ontvangen. Paniek dus.

Het zaakje begint te stinken, daarom trokken we ons Orkaan-pak aan en gingen op onderzoek uit in het dorp van de koekvreters. Helaas liep het niet goed af, maar daar gaat het even niet om (het Orkaan-pak hebben we in het zakje van het restafval moeten stoppen):

We hebben de gemeente gevraagd waar mensen zonder pas terecht kunnen met hun restafval, en vullen het stuk aan als we het antwoord krijgen.

Update van de gemeente:

‘Een aantal bewoners heeft de afvalpas die nodig is voor het openen van de ondergrondse container, niet ontvangen. Het gaat om de omgeving Fortuinlaan, Robert Kochstraat, Witte Duifstraat, Phoenixtraat. Deze bewoners krijgen uiterlijk morgen alsnog de pas thuisbezorgd. De ondergrondse containers in dit gebied zijn ‘open’ gezet zodat mensen hun restafval zonder pas in de containers kwijt kunnen.’

Met dank aan Martijn Gigengack. (De foto boven komt van Zaanstad. )