Vuilnisbakken-stress in Krommenie (Filmpje)

Deze week bereikten ons onrustbarende berichten over de invoering van de nieuwe manier van afval inzamelen in Krommenie.

Het nieuwe systeem betekent dat je zelf aan de bak moet. Je krijgt drie kliko’s, waarin je moet scheiden tot je een ons weegt er een zakje restafval, van om en nabij een ons, overblijft. Dat zakje mag je zelf afvoeren naar een container waarvoor je een persoonlijke VIP-pas nodig hebt om deze te openen…

Mensen mailden, appten, belden, DM’den, PB’den, of stuurden brieven en ansichtkaarten om ons te melden dat ze de beloofde VIP-afvalpas van de gemeente nog niet hebben ontvangen. Paniek dus.

Het zaakje begint te stinken, daarom trokken we ons Orkaan-pak aan en gingen op onderzoek uit in het dorp van de koekvreters. Helaas liep het niet goed af, maar daar gaat het even niet om (het Orkaan-pak hebben we in het zakje van het restafval moeten stoppen):

We hebben de gemeente gevraagd waar mensen zonder pas terecht kunnen met hun restafval, en vullen het stuk aan als we het antwoord krijgen.

Update van de gemeente:

‘Een aantal bewoners heeft de afvalpas die nodig is voor het openen van de ondergrondse container, niet ontvangen. Het gaat om de omgeving Fortuinlaan, Robert Kochstraat, Witte Duifstraat, Phoenixtraat. Deze bewoners krijgen uiterlijk morgen alsnog de pas thuisbezorgd. De ondergrondse containers in dit gebied zijn ‘open’ gezet zodat mensen hun restafval zonder pas in de containers kwijt kunnen.’

Met dank aan Martijn Gigengack. (De foto boven komt van Zaanstad. )

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Peter Blokker

  3 kliko’s op je erf ik zou precario rechten vragen aan de gemeente, want als je een heel klein stoeltje op hun grond zet moet je ook betalen, 3 van die dingen nemen toch gauw 1,5 tot 2 vierkante meter ruimte in beslag.

 • hans van loo

  Een mens zou onderhand gaan twijfelen aan het verstand van hen die het allemaal hebben bedacht.
  De uitvoeringsdetails zijn een uitstekende manier om een schouderophalen uit te lokken en overeenkomstig te handelen.
  Ik denk dat een ieder in beginsel wel wil meewerken,maar op deze manier….? Kom nou toch.

  • Jaap

   Is het nou voor Zaanstad niet mogelijk hun zaken goed voor elkaar te hebben voordat er iets overhaast ingevoerd wordt.
   Je begint toch wel ernstig te twijfelen aan de deskundigheid daar.
   Maar goed, het is toch maar tijdelijk totdat ze er achter komen dat dit niet de ( ondertussen bewezen ) goede manier van afvalscheiden is.

 • Leo van groeningen

  Gisteren heb ik maar eens gebeld met hvc waarom de grijze kliko nog steeds niet was gereinigd en voorzien was van een sticker, zoals aangegeven in een brief d. d 31 januari jl.van hvc. Antwoord van de dame:ik was echt sprakeloos… Te slecht weer, geen tijd… over 14 dagen krijgen we een nieuwe brief met info hoe en wat.
  Gebruikelijk bij gemeente Zaanstad. Ja. die zijn nooit in staat zaken goed en met verstand te regelen. Bestuur zwaar onder de maat. Leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *