Krommeniër container-soap (deel 2)

Vorige week plaatsten we het eerste deel van de soap die Orkaan-lezer Bert Veneman uit Krommenie met ons deelde.

Al minstens een half jaar houden de omwonenden van de Oberonlaan in Krommenie vol spanning het geblunder rond het plaatsen van een ondergrondse container in de gaten.

Vandaag meldde Bert dat er een einde aan de soap komt…. bijna dan.

Eerst frissen we je geheugen even op:

De bewoners rond de Oberonlaan in Krommenie dienen zich ook te voegen naar de nieuwe manier van afval inzamelen. Een half jaar geleden zou er een verzamelbak voor grijs afvalt geplaatst worden. Ruim voor de zomervakantie werd de plek waar de container zou moeten komen autovrij gemaakt. Er werd een grote betonnen bak geparkeerd tegenover de plek waar de container zou moeten komen.

De buurman naast deze plek waarschuwde de werkmensen die de bak wilden gaan plaatsen dat er veel kabels in het gebied onder de grond lagen. Het zou gaan om een stukje grond waarin Ziggo, de straatverlichting en het transformatorstation zouden samen klitten. Ook vertelde de buurman dat het niet zo verstandig was daar aan het werk te gaan. Na wat heen en weer gepraat en ge-bel pakten de werkers hun spullen, namen de betonbak mee en gingen ergens anders aan het werk.

Wel werden er twee tijdelijke containers geplaatst, die regelmatig niet te gebruiken zijn omdat het mechanisme waar het vuil moet worden gestort niet wil openen.

Minstens vijfmaal hebben daarna verschillende ploegen of aannemers daarna het grasveldje en het trottoir ter plaatse opengebroken om uit te zoeken wat er aan kabels ligt, en er zijn ook kabels verlegd. Er ligt een deksel in het gras.

Inmiddels staat er alweer weken aan het begin van de Oberonlaan een nieuwe betonbak. Ook Handhaving Zaanstad heeft dat geconstateerd. Zij hebben er een oranje sticker op geplakt met de waarschuwing dat de gemeente Zaanstad de bak binnen vier dagen zou verwijderen, maar dat is dus tot nu toe nog niet gebeurd. Een beetje bluf dus…

Nu lijkt er toch echt wat te gaan gebeuren! Op de plek waar de bak ingegraven moet worden staan ineens vijf waarschuwingsborden dat het 22 oktober loos gaat! Er geldt dan een wegsleepregeling en er mogen er in het gebied geen auto’s meer geparkeerd staan.

De buurt duimt dinsdag 22 oktober voor mooi weer en hoopt op een gloednieuw geplaatste hypermoderne container.

Gisteren was het zover… 22 oktober! Bert en de buurt stond ener klaar voor!

Keurig op 22 oktober, zoals was aangegeven op de wegsleep waarschuwingen, werd de bak geplaatst!
Nu nog even wachten op de afwerking, want de bak heeft nog geen deksel met stortopening.

Dus nog geen einde aan de “Soap”. Wordt vervolgd!

 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *