Drie arrestaties na massale vechtpartij Eritreeërs bij Sade Zaandam

Drie mannen van 22, 28 en 29 jaar uit Duitsland, Hoorn en Heiloo zijn door de politie in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor geweldpleging na een massale vechtpartij bij partycenter Sade aan het Mahoniehout in Zaandam.

Er moesten zo’n 80 politieagenten aan te pas komen om het feest, waarbij ongeveer 350 Eritreeërs aanwezig waren, te ontruimen.

Tijdens het feest gingen volgens de politie “verschillende personen met elkaar op de vuist en er werd onderling veel geweld gebruikt.”

Update: vergunning Sade ter discussie.

De organisator besloot het feest te beëindigen, maar de bezoekers weigerden weg te gaan, waarna de organisator de hulp van de politie inriep. Ook na de komst van de politie werd geen gehoor gegeven aan het verzoek om weg te gaan, waarna het pand ontruimd werd.

“Tijdens de ontruiming werden politiemensen en beveiligers bekogeld met flessen en stoelen door de aanwezige agressieve groep mensen. De politie heeft de mensen uiteindelijk met geweld het pand uitgezet.

Buiten de gelegenheid keerde de menigte zich wederom tegen de politiemensen en bekogelden hen met onder meer stenen. Met de uiteindelijke inzet van circa 80 politiemensen werden verschillende charges uitgevoerd om de ordeverstoring te doen stoppen. Na enige tijd keerde de rust weer terug.

Volgens de NOS waren de Eritreeërs uit het hele land naar Zaandam gekomen om naar een band te luisteren en feest te vieren.

Bij de vechtpartijen werd volgens de politie ook gedreigd met het gebruik van vuurwapens. Daarop kwam een grote politiemacht naar Zaandam. Die ontruimde de zaak en begeleidde een groot deel van de Eritreeërs met behulp van politiehonden door het centrum van Zaandam naar het station. Ook een helikopter werd ingezet.

De politie zette rellende jongeren rond 06.00 uur op de trein naar Amsterdam wat voor oponthoud in Zaandam leidde aldus ProRail.

De aangehouden mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Eind juli was er sprake van een geval van zware mishandeling na een feest bij Sade.

Deel dit artikel:

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *