Drie maal JOP is scheepsrecht

We schreven twee eerder over de JOP (JongerenOntmoetingsPlek) in Westerkoog. Eerst dachten we dat niemand deze hangplek (met zonnepanelen) kon vinden. Maar diepgravend onderzoek leverde een achtergelaten tas met vuilnis op wat dus toch op gebruik duidt. Een vuilnisbak troffen we niet aan. En dat begint zich te wreken.

De tas heeft namelijk gezelschap gekregen. Volgens Siem van Westen die de foto maakte:

“Het ‘succes’ van de A8-job is duidelijk te zien. Het vuil verspreidt zich in een steeds groter wordende kring. Nu reeds van de bosjes naast het fietspad tot aan de sloot. Daar zullen de trouwe buurtbewoners met hun knijpers en vuilzakjes een beste JOB aan hebben om dit stukje groen schoon te houden.”

De eerste twee delen:

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jaap Meeuwsen

    Ik vrees dat al zet je er een afvalbak neer dat de troep evengoed overal ligt, denk dat het stoer is om alles onverschillig gewoon neer te gooien.
    Zie de omgeving McDonald’s, bakken zat maar in de loop van de dag ligt de rotzooi overal.

  • Aaf Aafjes

    Reed daar eergisteren. Zat 1 jongen, in het JOP, omringd door blikjes en ander afval, zoals op de foto. Een prullenbak zal alleen gebruikt worden als soort basket. Mis gegooid, helaas!!Gaat niet helpen een prullenbak, past niet bij JOPpers. Kijk naar al die andere hangplekken. Altijd voorzien van zwerfvuil incl. een palet van gekleurde ballonnetjes. Eigen verantwoordelijkheid komt meestal na groepsgedrag in deze leeftijdscategorie. Zo wordt je volwassen in dit tijdperk. Komt vast wel goed. Ook met deze jongeren. Maar eraan ergeren doe ook ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *