Hangjongeren vinden JOP! 

Om eerlijk te zijn, en dan zijn we heel even eerlijk, geloofden we niet in het welslagen van de JOP (Jongeren OntmoetingsPlek). Zo’n door ambtenaren voorgeprogrammeerde hangplek zouden wij zelf links hebben laten liggen. 

Maar… we kregen ongelijk! De JOP in Westerkoog wordt gebruikt! JOP is top!

De sporen zijn zichtbaar aanwezig op de foto’s van Siem van Westen. Heerlijk zo’n plek met zonnepaneel op het dak! Nu nog een vuilnisbak. 

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Swaan Wit

  Absoluut top zo’n JOP maar zorh er dan ook voor dat deze wordt voorzien van een vuilnisbak. En dan niet zo’n kleine rode maar een Big Belly oid. Het is er nu al één grote zooi. En met behulp van de aanwezige kraaien en meeuwen verspreidt het vuil zich in een ruime kring rondom de JOP en ligt het veld er omheen bezaaid met troep. Als je dit als gemeente aanbied moet je er ook voor zorgen dat de omgeving schoon blijft, ook wanneer er een afvalbak staat. Want voor veel gebruikers gaat de slogan “met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak” niet op. Voor die mensen kun je er beter het woordje ‘niet’ tussen plakken.

 • hans van rheenen

  Hangjongeren:
  “Wij willen graag serieus genomen worden met onze eigen ontmoetingsplek”.

  Door het feit, dat er een tas met afval is aangetroffen is de (goede) wil van de hangjongeren toch aangetoond … “wij willen onze troep best zelf opruimen”!

  Wordt er nu eerder óver de hangjongeren gesproken, maar (nog) niet mèt ze?

  Dan zou er toch ook verhandeld kunnen worden over het plaatsen van een container, die, als basis, dan ook regelmatig geleegd zal gaan worden? Eentje die niet in de fik gestoken kan worden.

  ERGO: Jullie een container en wij een schone hangplek (zegt de gemeente, de jongerencoach of de politieagent). Misschien hebben de jongeren vervolgens behoefte aan een energieverslindend trim- of sportapparaat? Jullie een sportapparaat en wij … wij doen het onderhoud ervan.

  Worden de gemaakte afspraken uiteindelijk niet nagekomen: … einde hangplek.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *