Drugs-verdachten Zaandam, Wormerveer en Koog 14 dagen in bewaring

Dd drie verdachten uit Zaandam, Wormerveer en Koog aan de Zaan, die woensdag zijn aangehouden na de vondst van een grote hoeveelheid synthetische drugs in een druglab in Zaandam, zijn 14 dagen in ‘bewaring’ gegaan: ze mogen alleen contact hebben met hun raadsman of -vrouw.

Twee mannen van 26 en 41 jaar werden woensdag gearresteerd tijdens een inval in een drugslab in Zaandam. De 24-jarige man uit Koog aan de Zaan is later die dag in zijn woonplaats aangehouden en ingesloten.

Het OM: “In Zaandam trof de politie een draaiend drugslab aan met een complete inrichting voor de productie van methamfetamine. Er is beslaggelegd op vijf voertuigen die zijn afgesleept, 37 kilo methamfetamine, 10 kilo ICE, 9 kilo MDMA, diverse mobiele telefoons en een shotgun met munitie. In het lab stonden ketels en jerrycans met vloeistoffen en chemicaliën. Ook zijn sporen van cocaïne aangetroffen en drie tabletteermachines voor de productie van synthetische drugs. In samenwerking met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de Landelijke Eenheid is alles afgevoerd en vernietigd.”

In een huis in Hippolytushoef heeft de recherche tijdens de doorzoeking een vuurwapen, patroonhouder en demper aangetroffen. En bovendien ongeveer vijf kilo MDMA-brokken en evenveel crystal meth en ruim 50 duizend euro in contanten. Op alles is beslag gelegd.

Het onderzoek gaat verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten aldus het Openbaar Ministerie.

Foto’s van de site van het OM.

lp13032020_geld

lp13032020_chrystal-meth

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *