Dubieuze kunstbeurs in Zaantheater

Een echte Herman Brood, Corneille, Karel Appel of Anton Heyboer aan de wand? Voor prijzen vanaf €45? Met 70% korting. En nog eens extra 10% korting? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is het waarschijnlijk ook.

Zaterdag 24 januari is er in het Zaantheater een Grote Kunstbeurs. Daar wordt een “unieke collectie moderne hedendaagse originele olieverfschilderijen” van deze en andere kunstenaars aangeboden.

UPDATE: Het Zaantheater maakte zojuist bekend dat de kunstbeurs niet doorgaat. Volgens het Zaantheater is deze beslissing dinsdag 20 januari al genomen. Op de site van het Zaantheater is daarover overigens geen mededeling te vinden. Ook via het Twitter-account Zaantheater Events is het niet bekend gemaakt.

Alleen mensen die de flyer in de brievenbus hebben gekregen weten ervan. Want gek genoeg is er online niks te vinden over de organisator Expo Group. Ook bij het Zaantheater niet.

Een oplettende Facebook gebruiker in Purmerend bekeek de flyer en dacht dat ze zoiets al eens eerder gezien had, maar toen heette de organisatie Vision Gallery.

Opgelicht
Ook van Vision Gallery is bijna niks online te vinden, maar ze zijn wel op tv geweest! Bij… Opgelicht?!

Screen Shot 2015-01-22 at 12.50.29De schilderijen die bij Vision Gallery waren gekocht waren nooit van de beroemde schilders die werden aangekondigd, ze waren niet uniek en ze waren niet waardevol.

Waar sommige kopers een paar duizend euro voor een schilderij hadden betaald, bleek het niet meer dan een paar tientjes waard.

De schilderijen kwamen vrijwel allemaal uit China waar ze massaal op een fabrieksmatige manier werden gemaakt. De kopers voelden zich dan ook niet voor niets opgelicht. Vision Gallery hield trouwens niet van vragen en pottenkijkers.

Failliet
Vision Gallery is inmiddels failliet. Maar de flyers van Vision Gallery van een paar jaar geleden lijken als twee druppels water op die van de Expo Group die zaterdag in het Zaantheater de beurs organiseert.

Hieronder de flyers van Vision Gallery (2012, Middelburg)

 

middelburg 2

En die voor Zaandam van Expo Group.

 

zaans1

En hier de achterkant met de uitleg. Ook vrijwel identiek. Middelburg 2012:

middelburg 2012

Zaandam 2015:

zaans2

 

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *