€ 15.000 beloning voor informatie schietpartij Poelenburg

Voor informatie over een schietpartij in Poelenburg in september 2018 looft justitie € 15.000 uit. De zaak waarbij twee mannen uit Emmen werden beschoten, is kennelijk vastgelopen omdat de ‘slachtoffers’ niet willen praten.

In Opsporing Verzocht werd de zaak gisteravond gereconstrueerd. De aflevering werd in het Turks ondertiteld.

De beide mannen waren uit Emmen naar Poelenburg gekomen om iets te kopen, een auto zeggen ze later tegen de politie. Maar als ze in een garagebox in de Linneusstraat zijn, worden ze beschoten. Eén van hen raakt ernstig gewond als hij in zijn buik wordt geschoten, de ander heeft een schampschot. De twee daders ontkomen via de Zuidervaart te voet via busbrug de Vlinder naar het Vijfhoekpark. Daar vindt de politie kleding van de vermoedelijke daders.

In de buurt van de auto vindt de politie een tas met € 75.000 maar de twee mannen uit Emmen ontkennen dat het geld van hen is. Maar niemand anders heeft geld opgeëist. De politie gelooft de mannen niet en denkt dat het een transactie in het criminele circuit is.

Het voorval gebeurde op vrijdag 7 september rond 15.00 uur. De twee vermoedelijke daders hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk, ze zijn ongeveer 1,75 lang.

Hier het item uit Opsporing Verzocht:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *