Een machinekamer, een scrapheat, een pitstop, een studio en een denktank. Dat staat op het verlanglijstje van ‘Technasium’ Sint Michaël College.

En dankzij een injectie van € 4 miljoen van de gemeente Zaanstad en een eigen (‘substantiële’) bijdrage gaan deze uitbreidingen er ook komen.

Het SMC gaat het gebouw uitbreiden met 780 m2. Het uit de jaren zestig stammende deel van het schoolgebouw wordt gerenoveerd.

Het Technasium is een onderwijsformule voor havo- en vwo-leerlingen met interesse in technische vakken en projecten. Het vak Onderzoek en Ontwerpen staat in het Technasium centraal en is een erkend eindexamenvak. Voor het Technasium wordt een speciale werkplaats ingericht. Als de bijbehorende werkplaats niet gerealiseerd wordt, verliest de school het predicaat.

Wethouder Sanna Munnikendam zegt in het persbericht van de gemeente:

“Het is belangrijk dat we ook het Sint Michaël College klaar maken voor de toekomst. In dit geval ben ik extra blij dat we kunnen helpen het Technasium een nog betere plek te geven. Voor Zaanstad is het Technasium een unieke en waardevolle aanvulling op het bestaande onderwijsaanbod.”

Rector Elly van Eerden van het SMC:

“Met een goed geoutilleerde Technasiumwerkplaats realiseren we een leeromgeving waar we aan onze havo-en vwo-leerlingen eigentijds projectonderwijs bieden. Elk project ontstaat in samenwerking met het hoger onderwijs en het Zaanse bedrijfsleven.”

Hier nogmaals de nieuwe inrichting.

En de plekken waar uitgebreid wordt (roze), de bruine delen worden gerenoveerd en opnieuw geïsoleerd.