Een fietsvrije Dam, het kan dus wel! (filmpje)

dam-fietsvrij

We hebben niet alleen Wonder’s op de Dam maar ook een heus wondertje – en dat vlak voor kerst. Vanmorgen was de Dam volledig fietsvrij.

En dat is wel eens anders geweest. Acties, stickers, handhaving, waarschuwingen, fietsenstallingen… niet leek te helpen.

In juni pleitten we al voor een terras op de Dam in plaats van de slordige fietsenstalling. In augustus werd de nieuwe stap-stalling aangekondigd. Maar nu dus een feit – vanmorgen althans.

Om zeker te weten dat het waar was, hebben we het op video vastgelegd – met een extra rondje om het beeld van Czaar Peter.

10 Reacties op Een fietsvrije Dam, het kan dus wel! (filmpje)

 1. yede says:

  zal vanavond wel weer puinhoop zijn. dus dit zij unieke beelden :)

 2. yede says:

  datum van het filmpje klopt niet 19 12-2016:(

 3. Erik Esteie says:

  Nu nog even het rondje lopend doen ipv op de fiets, ik meen me namelijk te herinneren dat er niet gefietst mag worden op de Dam ;)

 4. JN says:

  Met of zonder fietsen, het blijft een verschrikkelijke plek

 5. vaartje197 says:

  is inderdaad een wondertje op 17-12-2016 een filmpje plaatsen van 19-12-2016, dat is geen wondertje maar een GROOT WONDER knap hoor, nee eigenlijk “Jezus wat mooi”

 6. De Orkaan says:

  Je weet hoe het gaat met wonderen… die duren nooit zo lang…

 7. Man zonder hoed says:

  Bijzonder boeiend verhaal.

 8. Siem says:

  Op 29 nov. j.l. 20.00 uur stond het vol rond om de tsaar.Met fieten on bromfietsen.

 9. Herman Aartsen says:

  Een éénmalige handhavingsactie heeft geen zin. Evanals op de kop van de Gracht zal er permanent gehandhaafd moeten worden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>