Een kleine week met basisschooldirecteur Petra

Gisteren was bovenbouw juf Chantal aan het woord, om in aanloop naar de prik-actie van dinsdagochtend een inkijkje te geven in een dag op school, vandaag vond haar directeur Petra Glandorff, van basisschool De Bijenkorf uit Assendelft ergens nog een beetje tijd. 

Petra

HAMSTEREN!…..Een prachtige slogan van een van oudsher Zaans Bedrijf, maar heel goed passend bij een week van een directeur in het onderwijs.

Nog een paar weken te gaan en dan staat de zomervakantie weer voor de deur. Heerlijk zou je denken, maar wat ben ik blij dat we dit jaar ‘laat’ schoolvakantie hebben. Nu heb ik in ieder geval nog even de tijd om alles op orde te maken voor het nieuwe schooljaar! Mijn to-do lijst puilt uit.

Deze week begon prima. Maandag om kwart voor acht was ik op school, en mijn agenda was slechts halfgevuld! Dat zou voldoende speling moeten geven om deze week wat punten weg te werken.

Nu is het donderdagmiddag 18.00 uur en mijn to-do lijst is alleen maar gegroeid.

Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Deze week zijn er 162 mailtjes binnen gekomen, waarvan 89 urgent genoeg om direct actie op te ondernemen. Er waren tientallen losse contacten, – en er zijn zes formele gesprekken gevoerd met ouders. Voor nieuwe ouders hadden we een informatiebijeenkomst.

Dinsdagmiddag ben ik, samen met een grote groep mensen uit PO/VO en hulpverlening, ondergedompeld in het vraagstuk: integratie en segregatie in Zaanstad.

Er zijn lampen, wc-rollen, handdoeken, textielverf en potloden besteld. Er was overleg met de schoolcommissie, de tussenschoolse opvang en de naschoolse opvang en ik heb maatregelen getroffen met betrekking tot de warmte deze week.

Verder had ik telefonisch en live-overleg met schoolmaatschappelijk werk, mijn collega-directeuren en beleidsmedewerkers.

Gelukkig waren er nog de fijne contacten met kinderen waaronder de Bijenraad, de voorbereiding op een rondleiding in de school, ik mocht een pleister plakken en een knuffel ontvangen.

En…… tussendoor stuurde en moedigde ik aan, stond ik het team bij en kon ik complimenten uitdelen.

Al met al was het een week vol prachtige gesprekken over onderwijs, kinderen, ouders, maatschappelijke problemen; maar ook één van acties!

Vanuit de actie weer terug naar het HAMSTEREN! Na een week zijn mijn wangen (mijn to-do lijst en mijn hoofd) weer vol. Het hamster-rad is nog lang niet uitgedraaid en het ziet het ernaar uit dat de actie HAMSTEREN! ook de komende weken nog gewoon doorgaat!

En dan heb ik ook nog beloofd dit stukje vandaag in te leveren….

De petitie kan je hier tekenen mocht je dat willen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *