De eerste uitvoering van het evenement ‘Zaandijk Aan Tafel!’ in de voormalige Pielkenrood fabriek aan de Willem Dreeslaan in Zaandijk was stijf uitverkocht.

Het was een doorlopende avondvullende voorstelling met theater, eten (Aan Tafel!) en muziek van de eigen huisband.

Het evenement is gebaseerd op eetverhalen van 100 jonge en oudere Zaandijkers. Zij hebben tijdens interviews verteld over de eet- en tafelgewoonten bij hun ouders en bij henzelf thuis. Dat zijn herkenbare, vrolijke, verrassende, ontroerende en soms pijnlijke verhalen hoe het er in de keuken en aan tafel aan toe ging, vroeger en nu.

In het eerste weekend van 16 en 17 september waren er ‘s middags kleine intieme toneel- en muziekvoorstellingen in huiskamers van Zaandijkers.

In dit weekend (23 en 24 september) is Zaandijk Aan Tafel! “een grote theatrale, muzikale en culinaire avondvullende voorstelling in de fabriekshal van v/h Pielenrood in Zaandijk, met ons 15 koppig ZAT!-orkest o.l.v. Gert van Houts, toneel, theater, film, eten en… een fabrieksarbeider, die maar geen afscheid kan nemen van ‘zijn’ fabriek.”

Voor vanavond (zondag) zijn er nog wel enkele kaartjes.

Age de Jong (“de sfeer was prima”) was erbij en maakte de foto’s (slideshow van 8 foto’s – klik op de pijltjes). We zien onder meer de blazers van de Aan Tafel huisband, de laatste werknemer (Robin Witbaard), een ‘Vrouw in het blauw’ (Zehra Witbaard), de tafels, de koks op het podium en een Hongaars muziektrio.

Door Piet Bakker, foto’s Age de Jong, extra informatie van website van Zaandijk aan Tafel!