Eigen straat eerst: Gert Grandiekweg

De Zaanstreek telt zes Kerkstraten* (afgezien van de diverse Zuider- en Noorder-exemplaren), vier Stationsstraten (waaronder de kortste van Nederland), Dorpsstraten (waaronder de langste van Nederland) en Zuideindes en drie Weivers…

Wie droomt er niet van een eigen straat: een unieke, helemaal alleen voor jou, desnoods een ‘steeg’ of een ‘pad’.

Gistermiddag kreeg Sectorhoofd Gebiedsontwikkeling Gert Grandiek, in een rijkgevulde Bullekerk, een eigen weg aangeboden. Dat wil zeggen: voor nu slechts het straatnaambord. Na 21 jaar werk bij Zaanstad zwaait hij af. Gert gaat met vervroegd pensioen.

Gert was onder meer gebiedsmanager, hoofd Ruimtelijke Ontwikkeling, programmamanager ZaanIJ en dus ook Sectorhoofd Gebiedsontwikkeling. Wij hebben hem leren kennen* als een man die zonder verwachtingen te scheppen z’n woord nakwam of overtrof.

Zijn team, bij monde van Annette Gnodde verwoordde het mooier: ‘De rol van dorpspastoor zou hem niet misstaan’. En: ‘Er zit geen stop op Gert’. Vooral dat laatste is fijn. Hij woont in de streek en kent de Zaan van binnen en van buiten. Een kwieke pensionado zonder rem, met veel vrije tijd kan nog een hoop moois realiseren.

Gisteren kreeg hij het straatnaambordje. Maar wij denken dat er in de toekomst nog wel eens een echte weg aan gehangen zal worden.

(Hier alle ‘eigen straatjes’ tot dusver).

Uniek! (weet je ook een ‘eigen straat’ – of woon je er zelf – mail het ons)

* Zie reacties.

Gert ‘Hero’ Grandiek (De Orkaan)
Gert Grandiekweg (De Orkaan)

* Door Merel Kan/De Orkaan, Merel zat met Gert in het bestuur van De Maatschappij Zaanstreek Waterland. Foto’s: Merel Kan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Bert Versteeg

    Er zijn zelfs 6 Kerkstraten in de Zaanstreek!
    Behalve die in Koog aan de Zaan, Oostzaan, Westzaan, Wormerveer en Zaandijk heeft Wormer ook een Kerkstraat, (naast het Moriaanshoofd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *