Op 30 december fileren Raymond Tel en zijn mensen voor het laatst de zalm, ontdoen op vakkundige wijze de wijting van hun koppen en snijden een mooi stuk van de dorade.

Na 43 jaar stopt Raymond ermee. In januari 1974 begon hij met de zaak op de markt, samen met zijn broer. Hij is nu 65, “het is mooi geweest”.

Er komt in 2018 wel een andere vishandel, De Spakenburger, maar dat is toch anders. In 1974 studeerde Raymond nog fysiotherapie, maar van de overstap naar de vishandel heeft hij nooit één minuut spijt gehad.

Wij filmden – bijna het laatste dagje – van de viskraam met het assortiment, de klanten en de mannen met de scherpe messen. Vis halen bij Tel kan nog op 21, 23, 28 en 30 december. Doen! (zeggen wij)…

Vis zit in de familie bij Tel, zijn vader had een vishandel, eerst aan de Oostzijde, later aan de Westzijde 158. Op de foto van het gemeentearchief uit begin jaren zeventig “de visspecialiteitenwinkel van Dirk Tel en Zonen, ter hoogte van de Bullekerk en tegenover de Parkstraat.” Op nummer 156 de muziekwinkel van Steyn. (klik op afbeelding voor vergroting)