Eindelijk bouwplannen Aldi Beethovenstraat

Hoelang de Aldi aan de Beethovenstraat al leeg staat, weten we niet precies, maar we schatten zo’n 10 jaar. In 2014 werden de etalageruiten versierd met historische foto’s. In 2016 werden er weer andere foto’s ophangen.

Zaanstad heeft nu een omgevingsvergunning verleend om op de Beethovenstraat 6, 1501 BB Zaandam vier eengezinswoningen te laten bouwen.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen binnen 6 weken, met ingang van de dag ná 10-08-2023 een bezwaarschrift indienen. Dat kan ook online. Het besluit is hier te vinden.

Aannemer Vestingbouw is “trots dat we hier mogen bouwen” volgens het spandoek (april 2023). Dat was uiteraard een beetje voorbarig maar nu is de vergunning er dan toch.

De Aldi kwam hier in 1983 op de plek van een vroegere groentenmarkt. Ook zat er ooit een jalouzieënfabriek. Aldi wilde in 1995 verhuizen naar de Weer maar Zaanstad gaf daar toen geen toestemming voor.

Door Piet Bakker. Bronnen: vergunning Zaanstad, eerder nieuws op De Orkaan. Foto helemaal boven is uit 2016. De foto hierboven is van april (Google Streetview).

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *