Eindelijk: Et Buut en Westerkim naar Garage Zwart-terrein

Het heeft even geduurd en het heeft ook wat gekost. Maar dan heb je ook wat. Morgen zijn de (nieuwste, laatste, definitieve, uiteindelijke?) plannen voor de nieuwe school voor Et Buut en de Westerkim te bezichtigen in het gemeentehuis.

Naast de ‘normale vertraging’ werd de gemeente ook teruggefloten door de Raad van State die vond dat te weinig rekening gehouden was met bedrijven in het gebied.

De gemeente betaalt nu de verhuizing van constructiebedrijf Singeling en houdt meer rekening met laad- en losmogelijkheden voor bedrijven.

De eerste algemene Inverdan-plannen dateren al van 2006, in 2011 komen er concrete plannen. In januari 2015 werd een informatieavond voor omwonenden georganiseerd. Toen was er nog sprake van een Multi-Functionele Accomodatie, inclusief zorgwoningen, dat onderdeel is later gesneuveld. Op het terrein was wel vervuiling aangetroffen. De bezwaren die toen werden ingediend, werden ongegrond verklaard.

De nieuwe school voor Et Buut en Westerkim zou aanvankelijk in 2017 klaar zijn, maar dat werd in april 2016 bijgesteld tot februari 2018, later: het tweede kwartaal 2018.

In november 2016 vernietigde de afdeling Rechtsspraak van de Raad van State het ‘uitwerkingsplan Overtuinen D’ en de omgevingsvergunning die is verleend voor de bouw van een nieuwe school. Het college destijds:

“de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Mauritsstraat is de belangrijkste bottleneck in dit dossier. Wij laten de zeilen echter niet hangen en lossen dit met goede moed op.”

Op woensdag 1 november is van 19.00 – 21.00 uur een inloopavond in de raadzaal van het stadhuis in Zaandam. Dan is het ontwerp- uitwerkingsplan ‘Overtuinen D, schoolgebouw met peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang (Integraal Kind Centrum IKC)’ en de overige stukken in te zien en kunnen vragen gesteld worden aan ambtenaren.

De afbeelding boven is uit een van de plannen (2016), of het er nog zo uit gaat zien weten we niet. het Uitwerkingsplan is al 255 pagina’s dik (ga naar Zaanstad.nl) en zoek op “uitwerkingsplan”).

Deel dit artikel:

4 reacties

  • m.kruijt

    wat heeft dit wel niet gekost????

  • Jaap

    Gekost ? Gekost ? Geld genoeg. Tis toch maar geld van de burgers.

  • Egbert Visser

    Het frapante is dat veel plannen van de Gemeente Zaanstad bijna nooit gaan zoals ze dat voor ogen hebben. De oorzaak hiervan is deels de arrogante houding van de Gemeente en deels doordat ze niet nadenken. Als Gemeente moet je namelijk niet denken dat als er een mooi plan ligt dit automatisch gerealiseerd wordt maar dat de bevolking ook inspraak en rechten heeft. Een mooi voorbeeld is een andere school, de Toermalijn in Wormerveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *