Eindelijk fietspad Noorddijk – Ned Benedictweg Wormerveer

Eén van de vreemdse en meest fietsvijandige kruisingen in Wormerveer, die van de Noorddijk en de Ned Benedictweg, wordt waarschijnlijk binnenkort aangepakt.

B&W van Zaanstad heeft een bouwaanvraag ingediend om een fietspad aan te leggen bij de ongelijkvloerse kruising tussen de Noorddijk (langs de Zaan) en de Ned Benedictweg (N514, ontsluitingsweg van industrieterrein Noorderveld, richting Wormer).

Nu is het lastig om van de ene naar de andere weg te komen. Eén optie is om te rijden door het industrieterrein. De andere is de trap op of af te klimmen met de fiets aan de hand.

Het ontbreken van deze verbinding is eigenlijk altijd al een weeffoutje bij de realisatie van Noorderveld geweest. Daar per fiets te komen is sowieso problematisch.

noorddijk ned benedict

“Het is goed nieuws” zegt Sonja Puhl-Diehle van de Fietsersbond Zaanstreek, “nu die de fietsroute nog even doortrekken naar de Provincialeweg N246.” De fietserbond heeft al eerder gepleit voor zo’n verbinding tussen de Prins Clausbrug en de N 246.

Leon Hamming, voorzitter van ondernemersvereniging OVW Wormerveer zegt: “Hotspot Wormerveer is blij met goede voorzieningen en bereikbaarheid voor en door fietsers, uiteraard met (veilige) fietspaden.”

Ook bij Verkoopbureau Kan, gevestigd op het Noorderveld, zijn ze opgetogen:

“Als het betekent dat Noorderveld 2 nu normaal per fiets te bereiken is, dan kussen de medewerkers van Verkoopbureau Kan de voeten van de verantwoordelijk wethouder. Het zal echt tijd worden. Het is een belachelijke omweg met de fiets om op legale wijze het terrein vanuit bijv. Krommenie te bereiken.”

(Volgens De Orkaan is dit wethouder Addy Verschuren, wij zouden graag bij dit fotomomentje aanwezig willen zijn.)

noorddijk

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • sonja puhl

    Ruim 10 jaar geleden heeft de Fietsersbond deze route al aangekaart bij de gemeente. Het antwoord was dat fietsers een lange heling moeten maken om van de Noorddijk naar de Ned Benedictweg te komen en dat door de woonwijk toch niet zo’n stuk om fietsen is. Ze hadden toen nog niet door dat fietsers van rechte verbindingen houden en dat bedrijventerreinen ook voor fietsers bereikbaar moeten zijn. We zijn nu wel blij dat de route toch waarschijnlijk wordt aangelegd. Wij hebben officieel nog niets van de gemeente gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *