Eindelijk handhaving bij ‘fietsslinger’ Czaar Peterstraat

“Goed nieuws” voor de bewoners van de Czaar Peterstraat in Zaandam.

Bij de fietsslinger die halverwege de straat ligt, werd gister echt gehandhaafd: brommers werden staande gehouden.

Bewoonster Kitty Awondatu die de foto stuurde, verzucht: “eindelijk”. Ambtenaren van Zaanstad liepen mee en noteerden knelpunten die hen opvielen.

De bewoners ondervinden ernstige overlast van brommers en scooters in de straat. De Czaar Peterstraat is weliswaar officieel een ‘woonerf’ maar door de straat loopt een doorgaande fietsroute. Ter hoogte van de Marktsteeg is een ‘fietssluis’ aangelegd die verboden is voor bromfietsers.

Die trekken zich in de praktijk daar niets van aan. Vooral sinds de afsluiting van de Czarinastraat en de Dam en de opkomst van de thuisbezorging scheuren dagelijks honderden brommers door de straat. Op marktdagen is het helemaal raak omdat dat vrijwel alle alternatieven zijn afgesloten in de het centrum. Ook auto’s maken gebruik van de fietsslinger.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Kitty Awondatu

    Er zijn heel veel bekeuringen in vijf kwartier uitgedeeld, de brommer van Tokyoto kwam gewoon twee keer door de sluis gescheurd, dat bedrijf moet zich met zo’n koerier achter de oren gaan krabben. De opmerkingen van de ambtenaren klinken goed, geven hoop, meerdere controles komen eraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *