De bestuurster van deze Peugeot vond het maar niks dat er wat van haar rijgedrag werd gezegd. En dat maakte ze op duidelijke wijze kenbaar.

Buurtbewoners die de foto deelden via Instagram en Facebook waren zo netjes om het kenteken en het gezicht van deze ‘dame’ onherkenbaar te maken.

Ze laten het er niet bij zitten en roepen buurtbewoners op aangifte bij de politie te doen:

“Lekker ASO je middelvinger opsteken naar buurtbewoners als je met je auto door de fietssluis gaat. Maar misschien heb je ze nu zo kwaad gemaakt dat ze aangifte doen.”

Buurtbewoners hebben het helemaal gehad met het doorgaande gemotoriseerde verkeer op hun woonerf. De ellende begon toen de gemeente de straat als doorgaande fietsroute inrichtte. Midden in de traat, te hoogte van de Marktsteeg is een fietssluis ingericht: alleen voor fietsers.

En dus verboden voor brommers en scooters. Maar die trekken zich van dat verbod niks aan. Honderden bromfietsers – waaronder veel bezorgkoeriers – scheuren dagelijks door de straat. Met de afsluiting van de Dam voor fietsers, de afsluiting (een jaar lang) van de Czarinastraat en de opmars van het bezorgen door corona is het er alleen maar erger op geworden. Vooral op marktdagen als de enige alternatieve route over de Rozengracht ook nog eens afgesloten is.

En met een niet zo brede auto kan je dus ook makkelijk door de fietssluis. (maar niet altijd ongezien)

De bewoners schreven brieven naar de gemeente en vroegen op handhaving, voerden actie met affiches achter hun ramen en zochten de media op. Maar de overlast bleef. Zaanstad reageerde door nog wat extra borden in de straat te plaatsen.

Hieronder de dikke vinger in volle glorie en daaronder nog een paar voorbeelden van wangedrag in de straat.

Dikke vinger (18 september 2020)
Schade (september 2020)
September 2020
Bloembak omver gereden door auto