Elektrische ‘ongeluks-step’ in beslag genomen door politie

De elektrische step die betrokken was bij het ongeluk dat op 19 mei op de Westzanerdijk in Zaandam, net voor de Overtoom in Westzaan, is in beslag genomen door de politie.

Bij de botsing die om 05:50 bij de politie gemeld werden, raakten de bestuurder van de step en de scooterrijder beide zodanig gewond dat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

De politiewoordvoerder zegt dat er nu onderzoek door de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) naar de toedracht wordt gedaan. Maar dat de step niet op de weg mocht, lijkt volgens de woordvoerder wel duidelijk:

“Alleen als de step een bijzondere bromfiets is die goedgekeurd is door de RDW mag deze op de openbare weg.”

Dat lijkt in dit geval niet zo te zijn, want anders had de step bijvoorbeeld een kentekenbewijs moeten hebben. (zie website RDW) De step is door de politie in beslag genomen. Na het onderzoek wordt besloten of het OM overgaat tot vervolging.

We hebben ook vragen uitstaan bij het Verbond van Verzekeraars, zodra die binnen zijn maken we een update.

Lees ook: Zwaar ongeluk met elektrische step en brommer

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Dat had ik toen al gedacht. Gelijk vernietigen en de schade verhalen van de E step Bestuurder

  • Tim van Voorden

   Maar ik heb het geld niet. Anders had ik wel een rijbewijs gehaald. Maar ik rij op de step omdat die goedkoop is bij alie expres.

 • Martin Meuleman

  Snap niet dat mensen er de weg mee opgaan en ouders hun kinderen er mee laten rijden. Als er een ongeluk gebeurd ben je niet verzekerd en draai je voor alle schade op. Dat kan je tienduizenden euro’s kosten aan ziektekosten van degene die je hebt aangereden, verhaalkosten van werkgevers en zelfs WIA als iemand niet meer kan werken. Feitelijk is het vragen om je persoonlijk faillissement als je het doet of je kind er mee de weg op stuurt.

 • Rens Kamminga

  ‘Inbeslagname’, dat stond vanaf het begin al als een paal boven water, in de eerste reactie wijs ik daar al op. Wat wel opvallend is dat in het feitelijke artikel de aanrijding rond 06:15u plaats vond en dat in het naschrift de politie al om 05:50u werd verwittigd, waren ze er mooi op tijd bij om de boel te regelen.

 • Bart Prins

  Goed dat jullie vragen hebben uitgezet bij het Verbond van Verzekeraars. Ben benieuwd.

  • Kees Vogel

   In rooswijk scheuren 10 jarige in groepjes overd de stoep.
   Nog nooit iets van handhaving ofzo gezien. Wel krassen op onze auto.

 • Perry schenkers

  Die step is niet het probleem kan aan de bestuurder liggen !! Net zo goed kon het een fietser zijn!! Was het zelfde gebeurt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *