Engie naar Hoogtij

De realisatie van het plan Houthavenkade (710 woningen) is een stapje dichterbij gekomen doordat de constructiebedrijf Engie wel wil verhuizen naar Hoogtij.

De ontwikkelaar van het bouwproject, Porten Houthavenkade BV gaat de grond die Engie van Brisck BV huurt kopen. Brisck heeft een optie op een terrein van circa 10.000 m² op Hoogtij genomen waar Engie naartoe kan.

Zaanstad heeft het ontwerp van Engie voor de nieuwbouw goedgekeurd. De planning is om in eerste helft van 2022 naar het pand naar Hoogtij te verhuizen.

Ook BMN Bouwmaterialen (nu aan de Proncialeweg tegenover de Houthavenkade) gaat naar Hoogtij. Van Ouderen en Suzuki gaan naar de huidige locatie van BMN.

Raad van State

Tegen het bestemmingsplan Houthavenkade is beroep aangetekend door Exter, Engie, Kalfsvel en De Ruiter. Door Exter is een voorlopige voorziening aangevraagd om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt. Dit verzoek is door de Raad van State afgewezen. Op woensdag 20 januari 2021 staat de behandeling van de beroepschriften gepland bij de Raad van State.

Zaanstad is bereid Exter financieel te steunen bij een verhuizing. Wethouders Hans Krieger en Wessel Breunesse gaan onderzoeken “welke financiële middelen beschikbaar gemaakt kunnen worden om een verplaatsing van Exter mogelijk te maken.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *