Eruit met een knal: doek valt voor Kogerveld Actief 🎥

Met een grommend en ronkend geluid dat het kippenvel vanuit de nek diep over de rug de bilnaad instuwt, rijden de bikers van BACA de wijk in. Carola Korsse en Jolanda Zincken van Kogerveld Actief geven zich eraan over. In de wetenschap dat dit hun laatste buurtactiviteit zal zijn. Na vandaag gaat Kogerveld Actief op non-actief. 

Gisteren vond het laatste event van de mensen, die elkaar vonden in de gezamenlijke strijd tegen de komst van een basisschool op hun groenstrook, plaats. 

Eerst even over het evenement. We waren er niet bij maar we hoorden dat het geweldig was. ‘Bikers Against Child Abuse’ plaatsten hun imposante motoren in de wijk (op dat stukje groen dat werd gered door de actiegroep) om te laten zien dat ze er zijn. Voor kinderen. En dan vooral voor kinderen die het moeilijk hebben. Korsse vertelt: 

‘Het was geweldig…grote opkomst en BACA heeft met alle kids een rondje op de trike motorgereden… echt geweldig. Veel blije gezichtje en daar doen we het toch voor.’

Foto: Carola Korsse
Foto: Carola Korsse

Aan het eind van de middag kregen Carola Korsse en Jolanda Zincken een lintje. Niet van de Koning, maar van buurvrouwen Britta en Nel. Zij maakten het lintje zelf om aan te geven dat de werkzaamheden door Carola en Jolanda voor Kogerveld Actief zeer werden gewaardeerd. 

De dames hebben besloten te stoppen omdat ze het welletjes vinden: ze voerden een uitputtende strijd tegen de gemeente die hun kleine stuk groen wilde bebouwen met een school (de school kwam niet!), adopteerden een speeltuin, organiseerden buurtfeesten, waaronder Haloween (met Korsse als onvergetelijke Dokter C. Griezel) en Pasen en barbecueden erop los: 

‘Het heeft ons veel energie gegeven, maar we merkten toch dat het steeds moeilijker was om medevrijwilligers enthousiast te krijgen. Op het laatst was de balans weg.’ 

Wij hopen dat het duo heerlijk tot rust komt en dat ze mogen gaan genieten van feestelijkheden die anderen voor hen gaan organiseren. Motorblok? Theatermijn? 

Geluid aan (Carola filmde):

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *