Et Buut en Westerkim pas in 2022 in nieuwe school

De plannen om IKC Overtuinen, de nieuwe locatie voor basisscholen Et Buut en Westerkim, na de herfstvakantie te betrekken, gaan niet door.

In het meest recente ‘Integraal Huisvestingsplan’ van de scholen in Zaanstad staat nu dat de ‘prognose’ is om tijdens de kerstvakantie 2021 de school klaar voor gebruik te hebben. Dat zou betekenen dat de kinderen er begin 2022 in kunnen.

Maar het is slechts een ‘prognose’, de bouw en het betrekken van de nieuwe school is al zo vaak uitgesteld dat elke datum onzeker is.

Nog steeds is er een conflict tussen ‘bouwheer’ Zaan Primair en aannemer bouwer ADS Groep “over taakverdeling en uitgangspunten ten aanzien van de constructie leidt tot vertraging en meerkosten.” Eén van de discussiepunten lijkt te duurzaamheid te zijn: “het gebouw voldoet niet aan de huidige kaders/doelen mbt duurzaamheid” aldus Zaanstad. Ook zijn de brandveiligheidsmaatregelen nog niet in orde.

Volgens de gemeente is er sprake van een “forse meerwerkrekening” die Zaan Primair bij Zaanstad in gaat dienen. Over die claim komt ook nog een rechtszaak.

Lees hier ons dossier.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *