Wie een vliegtuig hoort overvliegen denkt aan Winnie. Dankzij de niet aflatende strijd van de Assendelftse tegen de vlieghinder van Schiphol is Winnie de verpersoonlijking geworden van de vliegoverlast waaronder delen van Nederland gebukt gaan.

Lokale, regionale en landelijke media weten haar met grote regelmaat te vinden. Haar meest recente optreden was in het programma ‘Even tot hier’ van zaterdag 4 mei waar Niels van der Laan en Jeroen Woe met Winnie per videoverbinding spraken en haar vervolgens verrasten met een eigen geluiddicht huisje in haar achtertuin.

Om te testen of dat naar behoren werkte, werd de nationale schreeuwlelijk Prem Radhakishun ‘ingevlogen’ om de kwaliteit van de geluidswerende maatregelen te testen. Hoe hard hij ook schreeuwde, Winnie bleef onberoerd van haar witte wijn nippen. De oplossing dus: iedereen een geluiddichte cel in zijn of haar achtertuin.

Het filmpje is via de website van Even tot hier te bekijken. Het item begint ongeveer bij minuut 15, helemaal aan het eind van de uitzending zien we de bouw van het huisje en horen we Prem op volle sterkte.

Heb jij ook last?

Mocht jij ook last hebben van de vliegtuigen? Misschien is het een idee om lid te worden van Platform Vlieghinder Zaanstreek.

Door Piet Bakker. Bron: Even tot hier.