Maandagochtend – 19 februari – omstreeks 11.00 uur vond er een explosie plaats bij een portiekflat aan de Bloemstraat in Zaandam. De knal is vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk.

Bij de explosie hebben de brievenbussen van de portiek schade opgelopen. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie heeft een signalement van de verdachte gedeeld. Het zou gaan om een man met een lichte huidskleur van ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg donkerkleurige kleding met rode strepen, een capuchon en een zwart masker voor zijn mond.

De politie voert momenteel onderzoek uit en is op zoek naar getuigen. Heb je maandagochtend iets gezien rond de Bloemstraat? Of heb je camerabeelden? Dan kun je dit delen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. Je kunt ook gebruik maken van het tipformulier van de politie. Zaaknummer 2024036772.

Het is al de tweede explosie in Zaandam in korte tijd. Ruim een week eerder, op 10 februari, vond er rond 01.30 uur een explosie plaats bij een woning aan de Wibautstraat. Ook deze explosie is vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk.

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Politie, Foto: Orkaan Archief