Extra les basisscholen Poelenburg en Peldersveld

Vanaf 1 januari 2020 krijgen kinderen van de basisscholen de Windroos, de Spiegel, Kleurenpracht, de Horizon, Paus Joannes, Tamarinde en de Gouw in Poelenburg en Peldersveld extra lessen.

De kosten voor de verlengde leertijd worden betaald door de gemeente Zaanstad, de Rijksoverheid en een bijdrage van het VSB Fonds. Er zijn voor ouders geen extra kosten verbonden aan de lessen.

Scholen beginnen met 2,5 uur extra lessen per week. Later komen er meer extra lessen, het streven is per week 10 uur extra les. Wethouder Onderwijs Natasja Groothuismink zegt in het persbericht van de gemeente over de lessen in Poelenburg en Peldersveld:

Op dit moment is het voor kinderen in die wijken aanzienlijk moeilijker om succesvol te worden dan in de andere wijken van Zaanstad. Extra lessen vergroten de kans om later naar een middelbare school te gaan die het best bij hen past.”

De verlengde leertijd maakt onderdeel uit van het Actieplan Poelenburg & Peldersveld. In dit actieplan werken de gemeente, basisscholen en andere partners samen aan een lange termijn aanpak om de kansen van kinderen in Poelenburg en Peldersveld op een goede toekomst te vergroten.

Bij de extra lessen is altijd veel aandacht voor taal. Het gaat bijvoorbeeld om gymles, toneelles, muziekles en les over gezond eten. Iedere school beslist welke lessen de kinderen precies krijgen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *