FEBO II – hoek Gedempte Gracht / Westzijde – open

Met stille trom, zonder kroketten-kanon of pindasaus-fontein – maar met bami-bal – ging de FEBO op de hoek van de Gedempte Gracht en Westzijde vorige week open.

Een nieuwe automatiek op de plek waar voorheen Eric’s Automatiek was gevestigd. Verderop op de Gedempte Gracht zit de ‘oude’ FEBO.

De steigers zijn nog niet allemaal weg zodat we niet de gevel in volle glorie kunnen zien, maar het frituurvet spettert en de vakken met kaassouflé’s, kroketten en bamiballen zijn gevuld.

In januari schreven we over het vertrek van Eric’s Automatiek en maakten een krokettenfilmpje. Eind van die maand registreerden we de definitieve sluiting. In april konden we als eerste melden dat FEBO in het pand kwam.

En nu is het dan zover.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Erik Esteie

  Deze Febo gaat zich vooral op het uitgaans publiek richten, vrijdags en zaterdags is deze Febo namelijk tot diep in de nacht geopend

 • Erik Esteie

  Enne, het is hoek Gedempte gracht/ Zilverpadsteeg, en niet Westzijde 😉

 • hans van loo

  Het laat zich raden waarom die Zilverpadsteeg een slechte naam heeft.
  Mag ik veronderstellen dat zulks met name na het invallen van de duisternis het geval is?
  Dat zijn nu typisch ook de uren dat Stadstoezicht op één oor ligt…..

 • Czaar Peter

  Binnenkort mag je in de gezellige zilverpadsteeg je fiets parkeren in het nieuwe fietspakhuis

 • Erik Esteie

  Toch grappig dat het Zilverpad gedeelte van de Gedempte gracht nu gezien wordt als het afvoer putje terwijl vroeger de andere kant van de Gracht het afvoer putje was(zo ongeveer)

  Toen de gracht nog niet bestond had je aan de zuidzijde het Zilverpad en aan de noordzijde het Geldelozepad en de namen van de paden lieten niets aan de verbeelding over waar het geld zat 😉

  http://www.zaanwiki.nl/encyclopedie/doku.php?id=geldelozepad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *