Feest! 10 jaar ICT Zaanstreek

Dit jaar viert het Zaanse cluster van ICT-bedrijven haar kristallen jubileum.

Op initiatief van de Kamer van Koophandel, Syntens en IKTC werd het netwerk in 2006 opgericht in een poging kennis te delen en meer hoogwaardige kennis naar Zaanstad te halen.

Wij vragen ons af of 10 jaar samenklonteren van computer geeks zin heeft gehad en spraken met de voorzitter, en ICT-Zaanstreker van het eerste uur, Piet Smit.
De vraag komt hem vaag bekend voor:

“Eén van de bezwaren om lid te worden hoor je nog wel eens bij aspirant leden: ”ik ga toch niet in dezelfde club zitten als mijn concurrenten!””

Toch sluiten leden (ruim 40 grote ondernemingen, midden en kleine bedrijven en ZZP’ers) zich aan en bloeit de boel aardig: 

“Het blijkt in de loop der jaren dat we elkaar zelden als concurrent tegenkomen, in tegendeel: Onze leden hebben grote successen behaald door een goede samenwerking. Het blijkt dat als je je beperkt tot je eigen specialiteit en weet wat de specialiteit van een medelid is dat je extra toegevoegde waarde kunt leveren voor je klanten.”

Geen keiharde concurrenten dus, maar aanvulling, toegevoegde waarde, bundeling van krachten en best wel aan de weg timmerend in 10 jaar: Revenge of the Nerds! Tijd voor een wild feest!

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *