Feest! Wilhelminabrug weer open! (filmpjes!)

♪ Op de brug, heen en terug, dansen mensen, dansen mensen, op de brug, heen en terug, dansen mensen vliegensvlug! ♪

Bijna zouden we het grote moment missen, want officieel werd gemeld dat de Wilhelminabrug op donderdag de 21e, morgen dus pas, open (of dicht? Of toch open?) zou gaan, maar gelukkig heeft de Zaan oren.

‘DE’ wethouder (wij denken Gerard Slegers), bekend van de doop van de Nietzo Vlotbrug, krijgt de eer om het lintje van Wilhelmina te knippen, wij gaan kijken en genieten… (en maakten al een ‘making of’ filmpje om de voorpret te vergroten).

Iets na 18.00 uur gaat de brug officieel open. DE wethouder knipt geen lintje, maar schuift een hek (hoe dan ook, een officiële handeling). Het filmwerk is van Jan ter Wisscha:

De brug is mooi en glad en lekker geasfalteerd, maar voor fietsers wordt het wel een uitdaging. Richting De Burcht moet er een scherp bochtje gemaakt worden. Vanaf de Burcht eindigt het fietspad abrupt. Dit filmpje maakten we kort voor het iconische moment van opening:

Volgens de Provincie zijn de werkzaamheden aan de Wilhelminabrug ‘vlot’ verlopen waardoor er 10 dagen gewonnen zijn (de vijf jaar vertraging uiteraard niet meegerekend). Autoverkeer via de Wilhelminabrug is weer mogelijk. De poller in de Czaar Peterstraat gaat weer omhoog en omlaag op gezette tijden.

PS. De Nietzo Vlotbrug zal nu vlot verdwijnen en het naambordje is beloofd aan de bedenker van de naam: Cees Jan Fonteijn.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Yvonne Ten hoope

  Lekker weer het water op, en weer het vertrouwde gezicht van de binnenvaart. En natuurlijk weer als vanouds over de bruggen.mooi stukkie vakwerk!

 • Bert Versteeg

  Slim gedaan door eerst de Nietzovlotbrug af te sluiten en daarna pas de Wilhelminabrug te openen.
  Nu stonden er gisteravond om 18.30 tientallen fietsers en scooters op de Savorin Lohmannstraat en Nicolaastraat te wachten totdat ze de brug over mochten.
  Voor de media leverde dat leuke plaatjes op.
  Ik ben blij dat ik niet meer over die smalle en hobbelige vlotbrug hoef.

 • Jaap Meeuwsen

  Laten we hopen dat ze dat lelijke nutteloze geelgeschilderde wegdek maar snel vergeten.
  Getver, wat ziet dat er vies uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *