Feitencheck: 70 jaar Pascal College?

Ook wij maken ons weleens schuldig aan het 1:1 overtikken van een persbericht, maar dan zetten we het er doorgaans keurig bij.

Diverse media namen het persbericht over de reünie van het Pascal College, die gehouden zou worden ‘in het kader van het 70-jarig jubileum’ over. Inclusief aangeleverde quotes. 

In oktober vorig jaar – ja, we waren er vroeg bij – schreven wij over de op handen zijnde reünie. Er was toen nog geen sprake van een ‘70-jarig jubileum’, en dat getal verraste ons ook. Ons gepassioneerde feitencontroleteam sloeg erop aan en dook in de archieven.

Daar vonden zij dat de eerste lessen van aan de Christelijke HBS op 2 september 1957 werden gegeven. Aan de Czarinastraat in Zaandam startten 46 leerlingen, verspreid over twee lokalen, bij wat later het Reformatorisch College Blaise Pascal zou worden. Check zelf op de onvolprezen ZaanWiki.

Conclusie

70 jaar is onzin. En… al is er immer reden voor feest: 61 jaar is de juiste leeftijd van de school met een rijke geschiedenis.

De reünie is de eerste activiteit van de onlangs opgerichte Alumnistichting Pascal College (toch een soort van jubileum!). Deze stichting heeft tot doel om oud-Pascallers met elkaar in contact te brengen en hen ook actief te laten worden voor de huidige Pascallers. Voor informatie zie www.pascalcollegealumni.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *