Fietsersbond gaat…. fietsen!

klassefoto 1905 fietsen

Fietsen langs molens. Hoe Zaans en hoe Hollands wil je het hebben. De Fietsersbond afdeling Zaanstreek doet dat op 24 juni.

De jaarlijkse fietstocht voert langs het Pink, de Bleeke Dood, de Schoolmeester, het Prinsenhof en de molens van de Zaanse Schans.

De tocht begint om 10.30 uur bij Het Pink, Pinkstraat 12, Koog aan de Zaan met een rondleiding. Om 11.30 start het eigenlijke fietsen.

Naast de molens gaat de tocht over het Freek Engelpad, door de nieuwe tunnel onder de Provincialeweg bij Wormerveer door en via de Zaanbrug, de Bartelsluis waar het begin van het werk voor de nieuwe brug te zien is. De brug gaat de overlast in het buurtje rond de sluis tot een einde brengen.

Via de Lagedijk en via de Domineestuin eindigt de tocht bij brouwerij Hoop.

De foto heeft niks met de tocht te maken. Het is een klassefoto van de gemeentelijke HBS uit 1905 van leerlingen met hun fiets (dat dan weer wel).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>