De fietsersbond Zaanstreek – wie anders – had het meteen in de gaten: de fietsverbinding tussen de Noorddijk en de Ned Benedictweg, aansluitend op de Prins Clausbrug is af.

“Een mooi stukje fiets-infrastructuur” noemen ze dat bij de Fietsersbond, wij noemen het een fietspad, maar zijn net als de Fietsersbond blij.

De verbinding is een ontbrekende schakel tussen Wormer, de Noordijk (weg langs de Zaan) en bedrijventerrein Noorderveld. Wie vroeger van de Noorddijk naar de Ned Benedictweg wilde moest een behoorlijk stuk omrijden of met de fiets aan de hand de trap beklimmen.

noorddijk

De Orkaan schreef in mei 2015 over de plannen die omarmd werden door de Fietsersbond, de Ondernemersvereniging Wormerveer en bedrijven op Noorderveld. Verkoopbureau Kan, gevestigd op het Noorderveld, liet weten dat:

“Als het betekent dat Noorderveld 2 nu normaal per fiets te bereiken is, dan kussen de medewerkers van Verkoopbureau Kan de voeten van de verantwoordelijk wethouder. Het zal echt tijd worden. Het is een belachelijke omweg met de fiets om op legale wijze het terrein vanuit bijv. Krommenie te bereiken.”

(Volgens De Orkaan is dit wethouder Addy Verschuren, wij zouden graag bij dit fotomomentje aanwezig willen zijn.)

In augustus zagen we al dat er vorderingen waren bij de bouw. En nu dus af:

benedictweg_fietsopgang_2015

Voor de niet-Wormerveerders, hier ligt het:

noorddijk ned benedict

Foto van het nieuwe fietspad van de site van de Zaanse Fietsersbond.