Fietswrakken bij station Zaandam aangepakt

We twijfelden nog even of we achter de kop “Fietswrakken bij station Zaandam aangepakt” een vraagteken zouden zetten. De wrakken zijn namelijk gewaarschuwd maar nog niet weg.

Begin deze week werden de fietswrakken voorzien van een sticker met de waarschuwing dat ze binnen 3 dagen weg moesten zijn. Morgen gaan we kijken of de gemeente die bedreiging ook daadwerkelijk heeft uitgevoerd.

De wrakken in de fietsenrekken aan de Korte Hogendijk, naast de plek waar ooit het Cultuurcluster moet komen, zijn clear cases: lekke banden, verroeste kettingen, kapotte kabels, gebroken spaken, missende trappers, loshangende onderdelen, fietstassen gevuld met vuilnis.

Het gaat om tientallen fietsen die er maar maanden of zelfs jaren staan, en volgens de tekst op de sticker rijtechnisch onderhoud nodig hebben en “in verwaarloosde toestand verkeren”.

“U dient uw (brom)fiets binnen 3 dagen na te verwijderen. Doet u dit niet dan verwijdert de gemeente uw uw (brom)fiets.”

De fietsenrekken verkeren overigens zelf ook voor een deel in erbarmelijke staat.

Foto’s: De Orkaan.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • yede

    rond het station voor en achterzijde staan echt verschrikkelijk oude fietsrekken waardoor fietsen ook stuk gaan. en de mensen van handhaving lopen er heel vaak langs naar hun auto als ze terug komen van de koffie dus. dit had men al veel langer aankunnen pakken 🙁 maar tja zon auto is lekker warm om de rondjes te rijden toch:) dus als er nu gewoon degelijke fietsparkeerplekken worden gemaakt met overkapping zodat je fiets niet nat kan worden roest ie ook minder en gebruiken vele fietsers de stalling zodat er veel sociale controle is waardoor de fietsendief of sleutelaar er wegblijft. en roestig slot is een slot wat duurzaam gebruikt wordt dus voor langere tijd zie dat roestige sluiswachtershuisje in zaandam 🙂

  • Een JordaanseKalver is AmsterZaans

    Dank jullie wel GEMEENTE Nu zien boeven welke fietsen ze kunnen jatten.
    Als ik mijn oude goede fiets parkeer voor een week pmdat ik met de trein naar schiphol ga en iemand sloopt iets op mijn fiets waardoor mijn oude fiets op een wrak lijkt..wordt hij weggehaald.. kan ik dan de gemeente aansprakelijk stellen voor vernieling en diefstal??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *